Mano Gargždai



Įvertino rajono ugniagesių darbo sąlygas

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Nuotraukoje iš kairės: Tarybos nariai Regina Kernagienė ir Česlovas Tarvydas, vicemerė Rūta Cirtautaitė, Klaipėdos rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas, jaunieji ugniagesiai, Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Tomas Taučius. Klaipėdos r.sav. nuotr. Nuotraukoje iš kairės: Tarybos nariai Regina Kernagienė ir Česlovas Tarvydas, vicemerė Rūta Cirtautaitė, Klaipėdos rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas, jaunieji ugniagesiai, Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Tomas Taučius. Klaipėdos r.sav. nuotr.

Atvėsus orams ir prasidėjus kūrenimo sezonui, svarbu ne tik užtikrinti, kad žmonės kūrentųsi saugiai, bet ir kad ugniagesių komandos būtų pasiruošusios atlikti prevencinį darbą bei atsiliepti į gyventojų pagalbos šauksmą.

 

„Kartu su Klaipėdos rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos viršininku Stanislovu Virbausku lankėmės rajono ugniagesių komandose ir įvertinome jų darbo sąlygas. Išvydus, kokia situacija, buvo paruoštas 3 metų planas einamiesiems remonto darbams, panaudotų šiuolaikiškų gaisrinių mašinų, ugniagesių kovinės ir darbinės aprangos, avalynės įsigijimui. Šiandien jau galime džiaugtis, kad Savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos ugniagesių komandos atsinaujina: komandose atlikti einamieji garažų ir pagalbinių patalpų remonto darbai, Priekulės, Endriejavo, Plikių ugniagesių komandoms nupirkti panaudoti, tačiau geros būklės, šių dienų reikalavimus atitinkantys gaisriniai automobiliai. Priekulės ir Girkalių ugniagesių komandų patalpos prijungtos prie bendros vandentiekio ir kanalizacijos sistemos, pakeistos trijų garažų medinės durys pakeliamais vartais, pakeisti keturi susidėvėję kieto kuro katilai, prie keturių ugniagesių komandų pastatų pastatytos malkinės, atnaujinta kovinė ir darbinė apranga, avalynė. Nuo 2014 m. ugniagesiai draudžiami nuo nelaimingų atsitikimų. Ugniagesių neužmiršime ir toliau. Rajono strateginiame plane 2018 m. numatyta dar 90 tūkstančių eurų dviejų panaudotų gaisrinių mašinų įsigijimui. Liks tik viena komanda iš šešių, kuri neturės atnaujinto transporto“, – apie tai, kaip gerinamos ugniagesių darbo sąlygos, pasakojo Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Pasak Priešgaisrinės tarnybos viršininko Stanislovo Virbausko, Savivaldybės skirtomis lėšomis ugniagesybos srityje rajone daug darbų padaryta, bet dar nemažai jų liko: reikia pakeisti Priekulės ir Endriejavo gaisrinių pastatų stogų dangas, sutvarkyti pastatų laukines sienas, sutvarkyti gaisrinių kiemus, naujai išbetonuoti garažų grindis. Girkalių ugniagesių komandai būtinai reikia nupirkti šalia esantį garažą, nes viename garaže netelpa kartu ir kieto kuro katilas, ir turimas inventorius. Būtina įsigyti kvėpavimo aparatus, kad ugniagesiai galėtų eiti į uždūmintas patalpas, taip pat diskinius pjūklus metalo konstrukcijoms pjaustyti, akumuliatorinius atsuktuvus skardinei stogo dangai nuimti, du plaukiojančius siurblius, kuriuos būtų galima panaudoti, kai neina privažiuoti prie vandens telkinio. Trims ugniagesių komandoms nupirktos panaudotos, tačiau geros būklės, šių dienų reikalavimus atitinkančios gaisrinės mašinos, tačiau reikia pakeisti susidėvėjusius gaisrinius automobilius dar trijose ugniagesių komandose.

„Gerėjant darbo sąlygoms, atsirado daugiau jaunesnių žmonių, norinčių dirbti ugniagesiais gelbėtojais, nes šioje tarnyboje svarbu būti fiziškai pajėgiam, ištvermingam, mokėti suvaldyti stresą“, – teigė Klaipėdos rajono Priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas.

Klaipėdos rajono savivaldybėje kasmet vyksta akcija „Kūrenkime saugiai“, kurios metu ugniagesių komandos lankosi rajono šeimų namuose, kurie šildomi kietu kuru, židiniais, katilais. Nuo rugsėjo pabaigos jau aplankyta 240 sodybų, jos bus lankomos visą spalio mėnesį. Klaipėdos rajono savivaldybės lėšomis už 400 eurų buvo nupirkta 50 dūmų detektorių, kuriuos ugniagesiai išdalino šeimoms, vienišiems senoliams.

„Mūsų rajono ugniagesių komandos – atsidavusios savo darbui. Lankydamiesi sodybose jie siekia ne nubausti, o patarti ir padėti žmonėms, paaiškinti, kaip reikia saugiai šildyti namus, kad neatsitiktų nelaimė. Gerindami ugniagesių darbo sąlygas, pirkdami naujus automobilius, aprangas, tikimės, kad mūsų rajono ugniagesiai ne tik visuomet bus pasiruošę padėti, užkirsti kelią nelaimėms ar sumažinti gaisro metu patiriamą žalą, bet ir patys bus saugūs atlikdami pareigą“, – akcentavo vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Vis dėlto, jei žmogų ištiko nelaimė ir liepsnos pasiglemžė jo turtą, atėmė namus, Klaipėdos rajono savivaldybės Socialinės paramos komisija, vadovaudamasi Vienkartinių pašalpų skyrimo ir mokėjimo tvarkos aprašu, skiria vienkartines pašalpas gaisro atveju, kai padaroma žala turtui, gyvenamajam būstui, kuriame deklaruota gyvenamoji vieta. Jei sudegė vienintelis gyvenamasis būstas, skiriama iki 10 VRP (VRP – 102 eurų) parama, nukentėjus ūkiniams pastatams – iki 2 VRP. Parama skiriama jei vidutinės pajamos vienam bendrai gyvenantiems asmenims neviršija 3 VRP.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 405 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,