Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rekonstruojamos gatvės ir tiesiamos naujos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Č. Banevičius. Klaipėdos r. sav. nuotr. Č. Banevičius. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Apie baigiamus Savivaldybės kelių rekonstrukcijos darbus, projektus ir perspektyvas kalbamės su Administracijos direktoriaus pavaduotoju Česlovu Banevičiumi.

 

Regis, šiemet ypač lietingas ruduo sutrukdė ir nemažai kelių rekonstrukcijos ir tvarkymo darbų?

Taip, deja, šis ruduo nepalankus keliams ir jų tvarkymo darbams – patiriame nuostolių ir dėl pagrindinių mūsų įgyvendinamų projektų, − dalis rekonstruojamos Karklės Placio gatvės darbų persikels į kitus metus. Iš Kelių direkcijos šiai gatvei rekonstruoti buvome gavę 1 mln. 100 tūkst. eurų tikslinių lėšų. Nepavykus panaudoti 139 tūkst. eurų, šios lėšos bus grąžintos, tačiau kitais metais tikimės jas atgauti ir sėkmingai baigti darbus.

 

Vienas iš svarbių ir senų Savivaldybės įsipareigojimų – Gargždų 176 gyvenamųjų namų kvartalo naujų gatvių tiesimo projektas jau pradėtas įgyvendinti, − kiek lėšų jam skirta ir kada jis bus baigtas?

Džiaugiamės, kad pagaliau šis projektas pajudėjo, − iš viso atsieisiantis beveik 1 mln. 200 tūkst. Kelių plėtros programos lėšų. Šiemet šiam projektui skirta 140 tūkst. eurų, − bus įrengta lietaus vandens siurblinė Pušų gatvėje. Gatvės su visa reikalinga infrastruktūra bus nutiestos iki 2020 m.

Prie naujų gatvių tiesimo darbų neprisideda patys kvartalo gyventojai, nes tai buvo senas Vyriausybės vėliau perduotas savivaldybei įsipareigojimas, − grąžinus žemes įrengti visą infrastruktūrą. Tačiau dabar mes skatiname ir toliau skatinsime gyventojus ir juridinius asmenis patiems prisidėti prie kelių ir gatvių infrastruktūros įrengimo, nes ir toliau plečiantis naujiems kvartalams, Savivaldybė neturi galimybių nutiesti tiek daug naujų gatvių, − ypač jei to tikimasi sparčiai.

 

Ar gyventojai teikia paraiškas dėl prisidėjimo įrengiant viešąją infrastruktūrą?

Šiuo metu turime dvi paraiškas iš gyventojų prisidėti savo lėšomis įrengiant gatves. Iki lapkričio 1 d. laukiame ir daugiau.

 

Neįvykus Gargždų Kvietinių gatvės šaligatvių viešojo pirkimo konkursui, kai buvo pasiūlyta per didelė kaina, buvo perskirstytos lėšos kitiems objektams? Kam jos atiteko?  

Šios lėšos panaudotos pėsčiųjų takų ir automobilių stovėjimo aikštelės asfaltavimui prie Gargždų „Saulutės“ darželio ir prie „Minijos“ progimnazijos, taip pat ir prie „Kranto“ pagrindinės mokyklos. Bus sutvarkyti ir privažiuojamieji keliai prie Priekulės bei Drevernos vaikų darželių.

 

Kokie dar svarbūs nauji darbai paminėtini?

Taip pat pradėta H. Šojaus gatvės rekonstrukcija. 180 tūkst. eurų skirta šiemet, − visa projekto vertė – 650 tūkst. eurų.

 

Kaip toliau vyks dviračių takų plėtra?

Gyventojai jau gali džiaugtis nauju dviračių taku Gargždai−Dovilai. Šis dviračių takas svarbus toliau populiarinant Skaidriuosius karjerus kaip rekreacinę zoną. Taip pat planuojame pirkti projektavimo darbus palei Kretingos plentą nuo esamo dviračių tako iki Užuovėjos gatvės. Šiam dviračių takui tikimės gauti Europos Sąjungos paramą.

 

Kokie dar kelių ir gatvių projektavimo darbai numatomi artimiausiu metu?

Pradėtas neeilinis Priekulės Klaipėdos gatvės rekonstrukcijos pirkimas, kurį vykdome kartu su Kelių direkcija. ŠĮ pirkimą vykdome mes, o įgyvendinsime kartu su Kelių direkcija, kuri rūpinsis važiuojamosios gatvės dalies rekonstrukcija. Kita projekto dalis atiteks Savivaldybei ir apims šios gatvės stovėjimo aikštelių, šaligatvių, tinklų, apšvietimo linijų projektavimą. Tikimės, kad projektavimo darbai bus baigti per 2018 metus.  

Projektuojamos Sendvario seniūnijos Lenkviečių (Mazūriškių kaime) ir Danės gatvės (Trušelių kaime), Jakų kaime – Pašto gatvė, baigiama projektuoti Mėtų gatvė.

 

Kokie einamieji darbai laukia artimiausiu laiku?

Pasibaigus liūtims numatomi žvyrkelių tvarkymo darbai seniūnijose: keliai bus žvyruojami ir lyginami greideriu. Prašome gyventojų kantrybės ir supratingumo.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,