Mano Gargždai



Už telefoną gargždiškiui sumokėjo galimai netikrais eurais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Rugsėjo 9-ąją į Klaipėdos AVPK Klaipėdos rajono policijos komisariatą kreipėsi 2002 m. gimęs nepilnametis, kuris pranešė, jog 2017 m. rugsėjo 7 d., apie 16.20 val., Gargžduose, Gėlių g., nepažįstam vyrui pardavė savo mobiliojo ryšio telefoną „iPhone 6“, o šis atsiskaitė trimis galimai netikromis 100 eurų kupiūromis bei gavo iš nepilnamečio 30 tikrų eurų grąžos.

 

Atlikę procesinius tyrimo veiksmus Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, jog netikrus pinigus galėjo platinti 1991 m. gimęs, iki šiol problemų su teisėsauga neturėjęs klaipėdietis. Spalio 19 d. kratos jo namuose metu, pareigūnai aptiko aštuonias 100 eurų kupiūras su padirbimo požymiais, o jo automobilyje rastos paslėptos dar trisdešimt galimai netikrų 100 eurų banknotų – iš viso klaipėdietis turėjo 3800 galimai netikrų eurų.

Vadovaujantis LR Baudžiamojo kodekso 213 straipsnio 1 dalį, dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimo, laikymo ar realizavimo, pradėtas ikiteisminis tyrimas, o minėtas asmuo sulaikytas vieno mėnesio laikotarpiui. Atliekami tolimesni tyrimo veiksmai siekiant nustatyti iš kur įtariamasis gavo galimai netikras kupiūras.

Už netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimą, laikymą arba realizavimą, baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 416 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,