Mano Gargždai



„Krante“ – amerikietiškas Helovinas ir lietuviška tautosaka

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Popietės akimirka. „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr. Popietės akimirka. „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr.

Lietuvoje vis labiau populiarėja amerikietiška Helovino tradicija, kai žmonės persirengia kuo šiurpesniais personažais: vampyrais, raganomis, numirėliais ir pan., gąsdina kaimynus ir pasakoja vieni kitiems baisias istorijas. Artėjant lapkričiui, ši šventė neaplenkia ir mokyklų.

 

Ne išimtis ir Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla. Spalio 20 d. 5a klasė susirinko į šiurpių popietę, kur, vadovaujama auklėtojos ir lietuvių kalbos mokytojos I. Žukauskienės bei bibliotekininkės V. Valaikės, amerikietiškąjį Heloviną pažymėjo su lietuviškos tautosakos prieskoniu.

Vėlyvą popietę mokiniai rinkosi į skaityklą persirengę įvairiais personažais, klausėsi mokytojos pasakojimo apie tai, kas yra tautosaka ir vienas jos žanrų – šiurpės, patys kūrė jas, skaitė draugams, o kai kurie parengė vaidinimus. Kad nugara dar labiau pagaugais eitų, teko ir kraujo (pomidorų sulčių) paragauti, o kad jo paragavę vaikai išties į vampyrus nepavirstų, mokytoja iki vidurnakčio prisakė suvalgyti po priešnuodį (saldainį).

Koks gi šiurpinantis vakaras be siaubo filmo? Skaitykloje buvo įrengta jauki kino salė, o plaukeliai ant rankų šiaušėsi nuo mistinio siaubo filmo siužeto apie vudu burtus.

 

Popietės akimirkos – „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 363 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,