Mano Gargždai



Pažlūžmio moksleiviai žinių sėmėsi integruotose pamokose

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro nuotr. Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro nuotr.

Spalio 26 dieną Pašlūžmio mokykloje-daugiafunkciame centre vyko integruotos dailės ir biologijos, dailės ir anglų kalbos, dailės ir pasaulio pažinimo bei dailės ir lietuvių kalbos pamokos, kurių metu buvo derinamos įvairios mokymo formos ir metodai, sukurta patraukli, neįprasta edukacinė aplinka. Ši mintis kilo ruošiantis moliūgų-žibintų akcijai „Mes už šviesą“, kurią tradiciškai organizuojame penktus metus.

 

Integruotoms pamokoms buvo ruošiamasi iš anksto. Anglų kalbos pamokų metu mokiniai plačiau sužinojo apie Helovino šventės tradicijas ir simbolius užsienyje, išmoko angliškų dainų ir dialogų. Biologijos ir pasaulio pažinimo pamokų metu mokiniai rinko medžiagą apie moliūgus, jų rūšis. Sužinojo, jog moliūgas yra vitaminų bomba, kad jis gali apsaugoti nuo daugybės ligų. Visus nustebino informacija, kad moliūgo sėklos – vaistas nuo depresijos ir nemigos. Per lietuvių kalbos pamokas vaikai kūrė eilėraščius, skanduotes.

Rūpinomės, kad kiekvienas mokinys turėtų po moliūgą. Darbui buvo pasitelktos įvairios priemonės: peiliukai, skaptukai, grąžtai. Stebėjomės, kaip mokiniai kruopščiai skaptavo moliūgus ir išėmę sėklas pirmą kartą jų paragavo. Dirbdami išgirdome legendą apie moliūgą, jo kilmę, rūšis, skandavome 8 klasės mokinių sukurtas skanduotes, klausėmės eilėraščių, angliškų dainų. Pasibaigus veiklai visi susirinkome prie pietų stalo: ragavome gardžią moliūgų sriubą ir dalijomės patirtais įspūdžiais.

Dailės mokytoja J. Leonienė pasidžiaugė, jog mokiniai entuziastingai įsijungė į veiklą, kad sužinojo moliūgo naudą sveikatai. Biologijos mokytoja D. Vepštienė tikisi, kad įgytas žinias mokiniai panaudos gyvenime. Anglų kalbos mokytoja A. Vanagienė teigė, jog išmoktus naujus žodžius mokiniai sėkmingai pritaikys kalbėjimo užduotyse. Pradinių klasių mokytojos džiaugėsi, jog jų mokiniams veikla suteikė džiugių emocijų, jie stengėsi padaryti kuo gražesnį darbelį ir kuo daugiau išgirsti bei sužinoti. Mokiniai grožėjosi pagamintais Helovino žibintais, aptarė įgytas žinias apie moliūgų visokeriopą naudą ir pažadėjo kitais metais užsiauginti jų dar daugiau. Pagamintus žibintus įžiebsime spalio 27-osios vakare mokyklos sporto aikštyne solidarizuodamiesi su Šilutės r. Švėkšnos miestelyje organizuojama akcija.

Dar kartą įsitikinome, kad integruotos veiklos mažina krūvį, lengviau padeda įsisavinti žinias ir įgyti gyvenimiškos patirties.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 294 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,