Logo
 Spausdinti šį puslapį

Užsienio studentai žavisi universiteto dėstytojais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Užsienio studentai. Klaipėdos universiteto nuotr. Užsienio studentai. Klaipėdos universiteto nuotr.

Klaipėdos universitete (KU) studijuoja daugiau kaip 3500 studentų. Savo studijų uostu KU renkasi ne tik lietuvaičiai, bet ir aukštojo išsilavinimo siekiantys užsieniečiai iš Indijos, Nigerijos, Pakistano, Bangladešo, kitų šalių. Teiraujamės, kaip užsienio studentams sekasi studijuoti Klaipėdos universitete.

 

Pasirinkimą nulėmė jūra

Olagoke Oludare Iyiola iš Nigerijos Klaipėdos universitete jau trečius metus studijuoja socialinį darbą. „Ieškojau tinkamos šalies ir studijų programos, pagal kurią norėčiau studijuoti. Man patinka rūpintis vaikais, tad, radęs socialinio darbo programą Klaipėdos universitete, nusprendžiau, kad čia ir noriu studijuoti“, – apie savo pasirinkimą studijuoti Lietuvoje pasakojo studentas.

Toje pačioje studijų programoje bakalauro laipsnio siekiantis Nirbhay Singhas iš Indijos, paklaustas, kodėl nusprendė studijuoti Lietuvoje, neslepia, kad pasirinkimą lėmė finansinės aplinkybės: „Čia studijų kaina ir pragyvenimo lygis, lyginant su kitomis Vakarų Europos šalimis, yra žemesnis.“ Apie pasirinkimą aukštojo mokslo siekti KU vaikinas pasakojo: „Klaipėdos universitetas yra viena žinomiausių aukštųjų mokyklų Lietuvoje. Ieškodamas informacijos apie studijas užsienyje radau KU, kuris galėjo pasiūlyti mano svajonių studijų programą ir gerą studijų planą. Gyvenime dažnai tenka leisti laiką prie jūros, tad studijuoti Klaipėdoje buvo geriausias pasirinkimas. Čia tylu ir turbūt tai vienintelė vieta, kurioje noriu praleisti visą savo gyvenimą.“

Mechanikos inžineriją studijuojantis indas Rakshithas Gowda Hoovinahalli Kantharaju pasakojo, kad apsispręsti, kur siekti išsilavinimo, padėjo meilė jūrai: „Klaipėda yra uostamiestis, o man patinka leisti laiką paplūdimiuose.“

 

Universitete labiausiai patinka dėstytojai

Paklausus užsienio studentų, kas jiems labiausiai patinka KU, visi kaip vienas tvirtino, kad labiausiai patenkinti sutiktais dėstytojais. „Man, kaip būsimam socialiniam darbuotojui, yra svarbi atmosfera. Klaipėdos universitete sutikti dėstytojai rodo didelį rūpestį, čia jaučiuosi kaip namie“, – įspūdžiais dalijosi studentas iš Nigerijos. „Man patinka, kaip su mumis dirba dėstytojai. Jie mus moko ir teorinių, ir praktinių dalykų, nuolat skatina tobulėti. Jų dėka pagal Erasmus programą buvau išvykęs studijuoti į Belgiją“, – pasakojo socialinį darbą studijuojantis Nirbhay.

Studentai pasakojo, kad studijuodami uostamiestyje stengiasi pažinti ir miesto istoriją, kultūrą, susirasti mėgstamos veiklos. Štai Rakshithas atrado save bokso ringe, Olagoke mėgsta laiką leisti Klaipėdos senamiestyje arba vaikštinėti prie jūros, o Nirbhay labiausiai sužavėjo Jūros šventė, lietuviški patiekalai ir permainingi Lietuvos orai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,