Mano Gargždai



Laukžemių tvenkinys jau įžuvintas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Dar 2016 metų rugsėjį prasidėję Laukžemių (Eketės) tvenkinio rekonstravimo darbai kėlė susirūpinimą žvejams: ar darbai bus atlikti laiku, ar tvenkinys bus įžuvintas? Šiandien galima džiaugtis: tvenkinyje plaukioja jau daugiau nei 5 tūkstančiai įvairių žuvų.

 

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės, tvenkinio įžuvinimas buvo numatytas tik 2018 metais, tačiau, atsižvelgiant į stichinį kritulių kiekį, apsilankius vietoje ir įvertinus pakilusį vandens lygį, nuspręsta tvenkinį įžuvinti anksčiau. Laukžemių (Eketės) tvenkinio rekonstravimo darbus vykdo konkursą laimėjusi UAB „Kvėdarsta“. Rangos darbų sąmata – daugiau nei 272 tūkst. eurų. Pagrindiniai statybos-montavimo darbai jau atlikti, atstatomas projektinis vandens lygis. Sutarties pabaiga numatyta 2018 m.

Žemės ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Deividas Marcinkevičius informavo, kad įžuvinimas buvo atliktas dviem etapais. Pirmo etapo metu, spalio 17 dieną, į tvenkinį buvo išleista 1080 vnt. lynų, 720 vnt. sterkų, 180 vnt. šamų ir 720 vnt. karpių. Žuvis atvežė ir į tvenkinį išleido UAB „Arvydai“ žuvininkystės ūkis. Antro etapo metu, spalio 19 dieną, į tvenkinį buvo išleista 1440 vnt. karosų, 720 vnt. karpių, 180 vnt. lydekaičių. Žuvis pristatytė UAB „Kintai“, užsiimanti tvenkinių įžuvinimo darbais.

„Įžuvinimo darbai buvo vykdomi prižiūrint Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkui Vitaliui Marozui ir kitiems aplinkosaugininkams, Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Klaipėdos skyriaus (nuomuojančios tvenkinį) vadovui Valdemarui Zakarui, darbų rangovo UAB „Kvėdarsta“ ir Savivaldybės atstovams, taip pat asociacijos „Klaipėdos rajono žvejai“ atstovams. Taigi įžuvinimo darbai buvo atlikti tinkamai ir profesionaliai“, – tikino vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Pasak Sendvario seniūnijos seniūnės Loretos Kuprienės, šiandien gyventojai džiaugiasi jau padarytais darbais ir tikisi, kad Laukžemių tvenkinio teritorijoje lankysis ne tik žvejai: „Pradėjus vykdyti tvenkinio rekonstravimo darbus, gyventojams ir žvejams kilo daug klausimų, buvo galima justi nepasitenkinimą. Žmonės abejojo, ar darbai bus atlikti laiku, ar bus atkurtas vandens lygis, ar tvenkinys bus tinkamai įžuvintas. Galime džiaugtis, kad rangovai darbus atliko gerai ir laiku. Liko tik baigiamieji darbai. Šiandien klausimų nebekyla, gyventojai yra ramūs. Vandens kiekis yra toks, koks buvo, žuvys jau įleistos į tvenkinį. Norime šią teritoriją pritaikyti žmonių poilsiui, nes Laukžemio tvenkinį mėgsta ne tik žvejai, čia lankosi ir gyventojai, rajono svečiai, kuriuos traukia ir čia pat esantis Eketės piliakalnis“.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 278 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,