Mano Gargždai



Daugiabučių renovacijos parengiamieji darbai juda į priekį

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Turto skyriaus vedėjas Audrius Kampas teigė, jog renovaciją baigti kaip numatyta - iki lapkričio 1 d. yra optimistiinis planas. Asociatyvi S.Gulbino nuotr. Turto skyriaus vedėjas Audrius Kampas teigė, jog renovaciją baigti kaip numatyta - iki lapkričio 1 d. yra optimistiinis planas. Asociatyvi S.Gulbino nuotr.

Visai netrukus Gargždų mieste turėtų prasidėti daugiabučių renovacija. Mat didžioji dalis parengiamųjų darbų jau įvykdyta. Aplinkos ministerija skelbia, jog pirmasis renovacijos etapas turėtų pasibaigti dar šių metų lapkritį. Vis dėlto, kaip sako Klaipėdos rajono savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Audrius Kampas, kol kas sunku prognozuoti, kada namai bus renovuoti realiai.

Dabartinė Daugiabučių namų atnaujinimo programa įgyvendinama nuo 2005 metų. Per beveik devynerius programos gyvavimo metus šalyje renovuota 500 namų. Tačiau tikrasis renovacijos proveržis įvyko 2013 metais – nuo pavasario renovacijai finansavimą gavo ir renovaciją užsitikrino dar 500 daugiabučių.

Įvertinus 2013 metų pradžioje pasiūlyto naujo renovacijos modelio sėkmę, liepos mėnesį buvo paskelbtas antras renovacijos etapas, kurio metu šalies savivaldybės buvo kviečiamos teikti paraiškas nepatekusių į pirmąjį etapą ir naujai atrinktų daugiabučių atnaujinimui. Antrajame renovacijos etape išreiškė norą dalyvauti 58 savivaldybės, kurių sąrašuose 1683 namai.

Nuo 2013 metų pradžios, remiantis gruodžio 31 dienos duomenimis, iš viso yra parengti ir suderinti 1 tūkst. 332 namų energinio efektyvumo didinimo projektai, iš jų 917 namų gyventojai susirinkimuose jau yra pritarę projektų įgyvendinimui.490 namų yra gavę finansavimą, 322 daugiabučiams atnaujinti vyksta rangos darbų pirkimai, 194-iuose įgyvendinami (dalyje jų jau įgyvendinti) rangos darbai.

 

Gargžduose renovacijai pritarė dauguma

Klaipėdos rajono savivaldybės Turto skyriaus vedėjas A. Kampas informavo, jog septyniolikai daugiabučių Gargžduose jau yra suderinti investicijų planai. Visuose daugiabučiuose jau yra įvykdyti susitikimai su gyventojais. Dešimt daugiabučių savininkų renovacijai pritarė, penkiuose daugiabučiuose susirinkimai bus kartojami.

„Jau patvirtinta, kad renovacijos projektų administravimą vykdys UAB „Gargždų butų ūkis“. Jie jau yra padavę paraiškas įvairioms įmonėms, pavyzdžiui, vandentiekiui, šilumininkams, dėl skolų. Norint pradėti renovaciją, skolininkais gali būti ne daugiau, kaip 10 proc. namo gyventojų“, - portalui manogargzdai.lt sakė A. Kampas.

Įvykdžius skolų analizę, programos administratorius sudarys sutartį su banku dėl paskolos darbams. Klaipėdos regione paskolą daugiabučių renovacijai teiks „Šiaulių bankas“.

Pasirašius sutartį su banku, bus skelbiami rangos darbų pirkimai.

„Nesame labiausiai atsiliekantys renovacijos procese. Pagal Aplinkos ministerijos planus, renovacija turėtų pasibaigti šių metų lapkričio 1 dieną. Tai – optimistinis planas. Manau, kad terminas bus pratęstas ir tai būtų logiška. Darbų rangovų nėra labai daug, todėl vienam ar dviem rangovam apžioti 17 daugiabučių per vienerius metus yra beveik neįmanoma“, - įsitikinęs A. Kampas.

Tačiau jis tikisi, kad tolimesni parengiamieji darbai vyks sklandžiai ir realūs darbai prasidės netrukus.

Taip pat pradedami viešieji pirkimai ir antrojo sąrašo daugiabučiams. Sąraše – dar 27 daugiabučiai Gargžduose ir Vėžaičiuose. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 267 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,