Mano Gargždai



Prasidėjo 2017–2018 metų Lietuvos mokyklų žaidynės

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
„Minijos“ moksleivės. Zigmo Bitino nuotr. „Minijos“ moksleivės. Zigmo Bitino nuotr.

Lapkričio 7 dieną Sporto centro salėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo mokyklų 2005 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių mergaičių kvadrato varžybos. Jose norą dalyvauti pareiškė trys komandos, tai – moksleivės iš Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos, Gargždų „Minijos“ progimnazijos ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos.

 

Apie varžybų atkaklumą byloja tai, kad nugalėtojoms išaiškinti net dvejuose mačuose iš trijų prireikė visų trijų kėlinių. Pirmame mače „Minija“ rezultatu 2:0 įveikė Priekulę ir atrodė, kad lengvai nugalės. Tačiau taip nebuvo. Jau antrame mače, kur susitiko „Krantas“ su „Minija“, kova vyko taškas į tašką. Pirmąjį kėlinį laimėjo „Minijos“ moksleivės – 8:7, bet po to iniciatyvą perėmė „krantietės“, laimėdamos antrąjį kėlinį rezultatu 8:3. Trečiajame kėlinyje susikaupusios „Minijos“ progimnazijos moksleivės visgi sugebėjo pasiekti pergalę rezultatu 4:2, taip laimėdamos mačą santykiu 2:1.

Antros vietos klausimas sprendėsi mače „Krantas“ – Priekulė. Pirmąjį kėlinį po pratęsimo laimėjo Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos moksleivės rezultatu 6:5. Bet antrame kėlinyje „Kranto“ pagrindinės mokyklos merginos sugebėjo primesti savo žaidimą, perimti iniciatyvą bei pasiekti pergalę rezultatu 7:3. Trečiajame kėlinyje „krantietės“ jau dominavo aiškia persvara, tad jos iškovojo pergalę ir antrąją vietą bendroje įskaitoje.

Nugalėtojomis tapo šios „Minijos“ progimnazijos moksleivės: Deira Gruzdytė (komandos kapitonė), Kamilė Steikūnaitė, Salomėja Ivanovaitė, Austėja Korbutaitė, Neda Grakauskaitė, Goda Birbalaitė, Oresta Viskontaitė, Eva Černiavskytė, Gytė Jakaitytė. Jas varžyboms parengė mokytoja Alina Vyšniauskienė.

Minijos“ moksleivės įgijo teisę jau šį savaitgalį atstovauti rajonui zoninėse varžybose Klaipėdoje.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 191 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,