Mano Gargždai



Darbo grupė spręs, kaip apsaugoti laukinius gyvūnus keliuose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Aplinkosaugininkų, Lietuvos automobilių kelių direkcijos, kelių policijos, taip pat medžiotojų, akademinės bendruomenės atstovai tarėsi, kaip išvengti dažnėjančių autoįvykių, susijusių su į kelią išbėgančiais laukiniais gyvūnais. Pasitarimo dalyviai nusprendė sudaryti tarpžinybinę darbo grupę, kuri turi pasiūlyti konkrečias priemones, kaip apsaugoti ir keliuose atsiduriančius žvėris, ir eismo dalyvius.

 

Šis tarpžinybinis pasitarimas Lietuvos automobilių kelių direkcijoje vyko Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento iniciatyva. Šio departamento Pranešimų priėmimo ir aplinkosauginių ekstremalių situacijų valdymo skyriaus duomenimis, beveik pusę šiemet gautų beveik 13 tūkst. gyventojų pranešimų apie aplinkosauginius pažeidimus sudarė skambučiai apie automobilių sužeistus ar užmuštus laukinius gyvūnus (5,5 tūkst. pranešimų).

Nerimą kelia tai, kad pranešimų apie įvykius, susijusius su laukiniais gyvūnais, kasmet daugėja. Pavyzdžiui, per trečiąjį šių metų ketvirtį jų gauta net 31 proc. daugiau negu per tą patį 2015-ųjų laikotarpį. Per šiuos įvykius dažnai sužalojami ne tik gyvūnai, bet ir transporto priemonių vairuotojai, keleiviai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 227 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,