Mano Gargždai



„Kranto“ mokykloje – integruota lietuvių literatūros ir anglų kalbos veikla

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Pamokos dalyviai. „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr. Pamokos dalyviai. „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr.

Vis populiarėja pamokos neįprasta forma, pagrįstos netradiciniais metodais, integruotomis veiklomis. Tokios pamokos dažnai įdomesnės ir mielesnės tiek mokiniams, tiek patiems mokytojams.

 

Integruota veikla vyko „Kranto“ pagrindinėje mokykloje inicijuota lietuvių kalbos mokytojos S. Sičiūnienės bei anglų kalbos mokytojų R. Juodeikienės, V. Petkienės. 7b klasės mokiniai ir net kai kurios jų mamos dalyvavo netradicinėje integruotoje lietuvių literatūros ir anglų kalbos pamokoje. Žaismingai susipynė „we read“ ir „mes skaitome“. Mokiniai kartu su mamomis dalinosi mintimis apie skaitymo reikšmę, diskutavo bei dirbo grupėse tema „Ar knygų skaitymas padeda žmogui tapti laimingesniu?“.  Angliškai samprotavo skaitymo svarbos tema, džiaugėsi, kad savo auklėtojos R. Juodeikienės kabinete turi pačiam Šerlokui Holmsui dedikuotą skaitymo kampelį, kur per pertraukas renkasi skaityti žvakių šviesoje ir kad šis malonumas netgi geresnis nei koridoriuje žaisti su telefonu...

Diskusijoms vis labiau įsiliepsnojant, o pamokos laikui tirpstant, neliko nieko kito kaip tik visai paleisti vadžias ir apie knygų skaitymą prabilti repo stiliumi. Anglų kalbos mokytoja  V. Petkienė angliško repo ritmu dainavo su 7b klase.

Pamokai pasibaigus, visi sutartinai tvirtino, kad skaitymas gali būti labai įdomus, naudingas ir netgi žaismingas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 424 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,