Mano Gargždai



Iškeisti pamoką į paskaitą panoro virš tūkstančio moksleivių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Klaipėdos universiteto nuotr. Asociatyvi Klaipėdos universiteto nuotr.

Lapkričio 20–24 dienomis Klaipėdos universitete jau devintą kartą bus vykdomas projektas moksleiviams „Iškeisk pamoką į paskaitą“. Trumpam tapti Klaipėdos universiteto studentu ir daugiau sužinoti apie dominančias studijų programas galės visi norintys vyresniųjų klasių moksleiviai. Na, o abiturientams tai – puiki proga „pasimatuoti“ specialybę prieš nusprendžiant, kurią studijų programą pasirinkti baigus mokyklą.

 

Klaipėdos universiteto profesoriai, docentai skaitys daugiau kaip 70 skirtingų mokslo krypčių paskaitų moksleiviams. Iš viso projekto metu bus suteikta galimybė daugiau kaip dviem tūkstančiams moksleivių tapti studentais Klaipėdos universitete arba savo mokyklose. Jeigu moksleiviai neturi galimybės atvykti į universitetą, mokytojai gali registruoti savo klasę ir pakviesti universiteto dėstytoją skaityti paskaitą mokykloje. KU profesoriai ir docentai skaitys paskaitas Klaipėdos miesto ir Vakarų Lietuvos regiono mokyklose.

Registracija internetu baigsis lapkričio 16 d. Į paskaitas jau yra užsiregistravę daugiau kaip 1100 moksleivių. Šiais metais populiariausios yra istorijos, socialinių mokslų krypties paskaitos, pvz.: „Reporterio darbas žurnalistikoje“, „Reklamos kūryba“, „Kino medijos kultūros sistemoje“. Be to, moksleivius domina inžinerinės ir gamtos paskaitos, kurios vyks Klaipėdos universiteto laboratorijose: „Hidrodinamikos laboratorinis darbas“, „Magnolijūnų morfologinė ir anatominė sandara“, kt.

Pasak KU Rinkodaros ir tarptautinių ryšių skyriaus vedėjos Ingos Petrauskienės, du kartus per metus vykstantis projektas „Iškeisk pamoką į paskaitą“ sulaukia vis daugiau moksleivių susidomėjimo: „Mus džiugina smalsūs moksleivių veidai, kartais net labai brandūs, nepaviršutiniški klausimai. Moksleiviai savo ruožtu patenka į visai kitą aplinką, kur net toks paprasčiausias dalykas, kaip paskaitos laikas, jau yra naujovė, nekalbant jau apie tai, kaip skiriasi paskaitos dėstymo būdas, galimybė diskutuoti su dėstytojais ir bendrauti su studentais, trumpam tapusiais jų kolegomis. Tokia patirtis yra puiki galimybė moksleiviams „pasitikrinti“ galbūt būsimą savo profesiją, apsispręsti ir pasikonsultuoti prieš renkantis baigiamuosius valstybinius egzaminus.“

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 295 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,