Mano Gargždai



Mažeikių rajono savivaldybės delegacija domėjosi Gargždų kino teatro veikla

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Raimundas Radavičius, Angelė Rupkutė, Sigutė Bernotienė, Vaclovas Dačkauskas, Lina Rimkienė, Rasa Petrauskienė, Paulius Auryla. Klaipėdos r. sav. nuotr. Raimundas Radavičius, Angelė Rupkutė, Sigutė Bernotienė, Vaclovas Dačkauskas, Lina Rimkienė, Rasa Petrauskienė, Paulius Auryla. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Lapkričio 14 dieną Klaipėdos rajono savivaldybėje lankėsi Mažeikių rajono savivaldybės delegacija. Kolegos iš Mažeikių, norintys savo mieste atidaryti kino teatrą, domėjosi Gargždų kino teatru „Minija“, Savivaldybės investicijomis jį įrengiant ir dabar.

 

Su Klaipėdos rajono savivaldybės meru Vaclovu Dačkausku diskutavo ir Savivaldybės patirtimi, įrengiant kino teatrą, domėjosi Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, Mažeikių rajono savivaldybės tarybos nariai Lina Rimkienė ir Paulius Auryla, Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Rupkutė, Mažeikių kultūros centro direktorius Raimundas Radavičius. Apie Gargždų kino teatrą „Minija“ svečiams taip pat pasakojo ir merui diskusijoje talkino Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narė Rasa Petrauskienė.

Klaipėdos rajono savivaldybės meras pasakojo, kad 2015 m. duris atvėrusiam rekonstruotam Gargždų kino teatro „Minija“ pastato renovacijai ir naujausiai vaizdo ir garso įrangai buvo išleista daugiau nei 600 tūkst. eurų Savivaldybės biudžeto lėšų, daugiau nei 180 tūkst. eurų finansavimas buvo gautas ir iš ES struktūrinių fondų.

Salėje buvo įrengtas skaitmeninis projektorius ir 3D vaizdo įranga, itin aukštos kokybės ekranas, erdvinio garso sistema, sumontuotos 162 ergonomiškos kėdės, iš kurių 30 – su vibroplokšte. Kino teatro patalpos pritaikytos ir neįgalių lankytojų poreikiams. Įgyvendinant rekonstrukcijos projektą įdiegta ne tik pažangiausia kino technika, bet ir visas beveik 600 kv. m ploto pastatas atnaujintas iš esmės – renovuotos ir apšiltintos fasadinės sienos, stogas, modernizuotos šildymo, vėdinimo, elektros instaliacijos sistemos, pakeisti durys, langai bei atlikti kiti darbai. Kino teatro patalpose įsikūrė ir kino bei fotografijos technikos ekspozicija „Kino kelias“.

Klaipėdos rajono savivaldybės meras kolegas iš Mažeikių rajono ragino ir Mažeikiuose įsirengti kino teatrą, tai taptų puikiu traukos objektu. Štai Gargžduose kartais net bilietą į kino seansą sunku nusipirkti. Meras pasakojo, kad Gargždų kino teatre lankosi ne tik gargždiškiai, Klaipėdos rajono gyventojai, bet ir klaipėdiškiai.

Jis pabrėžė, kad, norint įsirengti kino teatrą, svarbu ne tik naujausi filmai, bet ir kokybiška įranga, bendras estetinis vaizdas, patogios kėdės, šalia teikiamos spragėsių ir gaiviųjų gėrimo pardavimo paslaugos. Visa tai kuria kino teatro, į kurį norisi grįžti, atmosferą. Klaipėdos rajono savivaldybė iš biudžeto kino teatrui skiria 50 procentų lėšų komunalinėms ir darbo užmokesčio išlaidoms. Tai leidžia kino filmus rodyti mažesnėmis kainomis nei tinkliniuose kino teatruose Klaipėdoje.

Taigi, Gargždų kino teatras „Minija“ gali pasiūlyti ne tik išskirtinę filmo peržiūrų kokybę, kuri išgaunama naujausios vaizdo ir garso technikos pagalba, bet ir žemesnes kino bilietų kainas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 156 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,