Mano Gargždai



Kvadrato varžybų nugalėtojos – Vėžaičių moksleivės

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Varžybų nugalėtojos. Zigmo Bitino nuotr. Varžybų nugalėtojos. Zigmo Bitino nuotr.

Lapkričio 16 dieną Vėžaičių pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2005 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių mergaičių kvadrato varžybos. Jose norą dalyvauti pareiškė keturios komandos: moksleivės iš Ketvergių ir Vėžaičių pagrindinių mokyklų, Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos.

 

Varžybų dalyves pasveikino Vėžaičų pagrindinės mokyklos direktorė Dalia Baliutavičienė, vėliau varžybų vyriausias teisėjas Valentas Marcinkevičius pristatė kvadrato žaidimo taisykles ir prasidėjo kovos.

Jau pirmasis mačas suvedė dvi realiausias pretendentes dėl pirmos vietos – Vėžaičių ir Veiviržėnų komandas. Abu kėliniai buvo atkaklūs ir pasibaigė atitinkamai 4:2 ir 3:2 Vėžaičių naudai. Plikiai mače su Ketvergiais tik pirmame kėlinyje turėjo vargo, laimėdami santykiu 3:2. Deja, antrame ketvergiškiams pritrūko jėgų, tad jie pralaimėjo rezultatu 1:8.

Antrame ture Veiviržėnai įveikė Plikius: 4:2 ir 8:2, o Vėžaičiai Ketvergius 8:0 ir 8:2. Tad prizinių vietų dalybos nusikėlė į trečią turą.

Kadangi ir Veiviržėnai įveikė Ketvergius, tai viską lėmė paskutinis mačas tarp Vėžaičių ir Plikių moksleivių. Norint dalyvauti pirmos vietos dalybose plikiškėms reikėjo įveikti Vėžaičių kvadratininkes abejuose kėliniuose, ir būtinai dideliu skirtumu. Pirmame kėlinyje Plikių mergaitės pirmavo iki paskutinės minutės. Deja, netiksliai sužaista mačo pabaiga ir pergalė išsprūdo – rezultatu 7:6 laimėjo Vėžaičių pagrindinės mokyklos mergaitės, tuo pačiu tapdamos ir viso turnyro nugalėtojomis, nepriklausomai nuo tolimesnio rezultato lemties.

Antroji vieta atiteko Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos, o trečioji – Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos moksleivėms.

Varžybų nugalėtojomis tapo: Kamilė Žemgulytė (komandos kapitonė), Valdonė Mažeikytė, Vakarė Gižaitė, Ramunė Kalinauskaitė, Enrika Rašinskytė, Melita Šunokaitė, Jonė Baltramaitytė, Monika Vengalytė ir Austėja Juciutė. Mergaites varžyboms parengė kūno kultūros mokytoja Birutė Ruigienė.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 283 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,