Mano Gargždai



Elektros sutrikimų turėtų būti mažiau: rekonstruota Gargždų transformatorių pastotė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi ESO nuotr. Asociatyvi ESO nuotr.

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) užbaigė Gargždų transformatorių pastotės rekonstrukcijos darbus. Atnaujinta 110/10 kV pastotė užtikrins patikimesnį ir saugesnį elektros energijos tiekimą ir skirstymą gyventojams bei įmonėms – iš viso daugiau kaip 9300 ESO klientų Klaipėdos regione.

 

„Rekonstruota Gargždų transformatorių pastotė leis padidinti elektros skirstymo tinklo patikimumą ir pagerins paslaugų kokybę. Sumažės elektros energijos tiekimo nutraukimų skaičius ir jų trukmė, patiriami technologiniai nuostoliai ir eksploatacinės sąnaudos“, – sakė ESO Klaipėdos elektros tinklo eksploatavimo skyriaus vadovas Donatas Martinkus.

Rekonstrukcijos metu atliktas šiuolaikiškas kapitalinis galios transformatorių remontas, modernizuotas valdymo pulto pastatas, jame įrengti mikroprocesoriniai valdymo ir relinės apsaugos įrenginiai, žaibosaugos bokštai, 45 metrų aukščio ryšio bokštas. Rekonstruojant pastotę, daug dėmesio skirta saugos ir aplinkosaugos reikalavimams – įrengta nauja apsauginė tvora, apsauginės ir gaisrinės signalizacijos, nauji alyvos surinkimo įrenginiai.

Modernizuota pastotė užtikrins patikimesnį ir saugesnį elektros energijos tiekimą vartotojams bei verslo įmonėms, taip pat padės efektyviau technologiškai valdyti esamus įrenginius ir sumažinti technologinių nuostolių. Pastotė tiekia elektros energiją regione bei visos šalies mastu svarbioms verslo įmonėms, tarp kurių – „Mars Lietuva“, „Gargždų plytų gamykla“, „Litana ir Ko“, „Mida LT“, „Kegesa“, „Konvesta“, „Gargždų agrochemija“, „Hidrostatyba“, „Sepo novus“, „Ameko konstrukcijos“, „Argo expresas“.

ESO investicijos į Gargždų pastotės rekonstrukciją viršijo 1,5 mln. eurų. Nuo 1972 metų veikianti pastotė elektros energija aprūpina daugiau kaip 9300 klientų. Klaipėdos regione  ESO šiemet taip pat rekonstravo Kretingos transformatorių pastotę, taip pagerindama elektros energijos tiekimo patikimumą daugiau kaip 12 tūkst. klientų. Investicijos į Kretingos transformatorių rekonstrukciją siekė daugiau kaip 1,6 mln. eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 322 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,