Mano Gargždai



Gribžinių bendruomenė prisiminė žuvusiuosius eismo įvykiuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Niūrią ir lietingą lapkričio 19-osios popietę Gribžinių bendruomenės nariai susirinko prisiminti kelyje Gargždai–Kretinga eismo įvykių metu žuvusius kaimo gyventojus. Prie kaime stovinčio kryžiaus ir šv. Florijono koplytstulpio, uždegę atminimo žvakutes, drauge su kunigu Donatu Žukausku melstasi už žuvusiuosius.

 

Po maldos, sušalę ir giliai susimąstę, gyventojai ir svečiai sugužėjo į bendruomenės pirmininkės Mildos pirtelę, kurioje prie karštos arbatos puodelio diskutavo apie eismo problemas.

Pasaulinė diena žuvusiesiems eismo įvykiuose atminti – trečiasis lapkričio sekmadienis. Ši diena minima nuo 2005 metų. Ją minėtina diena paskelbė Jungtinės Tautos bei Pasaulio sveikatos organizacija.

Tikriausiai nėra nė vienos giminės, kurių nepalietė kraupi žinia apie eismo įvykyje žuvusį artimąjį. Po tokios žinios visada lieka nuoskauda ir klausimas: „O kas būtų jei ..?“ Teoriškai galime rasti daugybę būdų išvengti tokių skaudžių įvykių kelyje. Svarbiausi iš jų – tai atida, pagarba eismo dalyviams ir be abejo – saugaus greičio pasirinkimas. Tik su amžiumi žmonės įgyja sąmoningumo ir supratimo, kad jie kelyje – ne vieni ir, kad jų elgesys gali pakeisti kitų žmonių gyvenimus.

Apie saugų eismą keliuose ir pagarbą vieni kitiems pasakojo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Rasa Jonauskaitė.

Gribžinių bendruomenė šiais metais surengė paskutinį renginį konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“, kurį organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir jos partneriai, tarp jų – ir VĮ „Kelių priežiūra“ Klaipėdos padalinys.

Renginio organizatoriai yra dėkingi visiems dalyviams.

 

Gribžinių bendruomenės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 339 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,