Mano Gargždai



Gargždai žengia į mobiliuosius telefonus

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Į mobilųjį telefoną programėles parsisiųsti galima tiesiogiai iš jūsų telefono operacinei sistemai pritaikytos programėlių parduotuvės (Google Play, Windows Phone Store ar Apple Store) Į mobilųjį telefoną programėles parsisiųsti galima tiesiogiai iš jūsų telefono operacinei sistemai pritaikytos programėlių parduotuvės (Google Play, Windows Phone Store ar Apple Store)

Sausio pradžioje Lietuvoje startavo didžiausias Lietuvos istorijoje mobiliųjų telefonų programėlių projektas City Info“. Šio projekto pradinėje versijoje buvo sukurtos 35 didžiausių Lietuvos miestų programėlės Android“, Windows Phone“ ir iPhone“ telefonams. Viso buvo sukurta ir vienu metu pradėjo veikti 105 mobiliosios programėlės.

 

Gargždams – istorinis žingsnis

Gargždų miestui – tai pirmoji mobilioji programėlė, kuri padės rasti svarbiausią informaciją apie miestą.

Kiekvienas parsisiuntęs „Gargždai Info“ programėlę galės nemokamai skaityti naujienų portalo ,,Mano Gargždai“ naujienas mobiliajame telefone.

Taip pat Gargždams skirtoje programėlėje patalpinta informacija apie miesto taksi, turizmą, pramogas, muziejus, bankus, vaistines, paštą, viešbučius, lankytinas vietas. Taip pat kiekvienas gali pasitikrinti valiutų kursus, paskaityti verslo naujienas, horoskopus ar gauti geriausius kelionių pasiūlymus.

Viskas, ko reikia – vienoje vietoje.

 

Idėja kilo iš poreikio

„Įgyvendinti tokį projektą paskatino asmeninė patirtis, kai paprastai informacijai surasti reikia įdėti nemažai pastangų ir laiko. Mąstyti apie šią programėlę paskatino įvykis Nidos paplūdimyje. Skubiai reikėjo iškvieti gelbėtojus, tačiau gelbėjimo stoties aštuonių skaitmenų telefono numerio, nei vienas paplūdimyje buvęs poilsiautojas nežinojo. O svarbi buvo kiekviena sekundė. Tokios kritinės situacijos priverčia susimąstyti, ką reikia daryti, kad būtų galimą jų išvengti. Iš karto kilo mintis, kad reikėtų programėlės kurios pagalba būtų galima vieno mygtuko paspaudimu iškviesti reikiamą pagalbą, nesvarbu, ar tai būtų vandentiekio avarija, ar sveikatos sutrikimas, ar šildymo sistemos gedimas ar panašus įvykis, kuris nutiko Nidoje. Tai buvo pirmasis žingsnis programėlės link, o po to jau sekė daugiau nei metus trukęs nuoseklus ir ilgas darbas, kol buvo suformuotas visas funkcionalumas., - sakė projekto idėjos autorius ir kompanijos ES4B vadovas Aidas Jarušaitis.

 

Programėlės turinys aktualus kiekvienam

Kuriant programėlę buvo stengiamasi, kad jos turinys atitiktų kiekvieno miesto gyventojo poreikius. Keletą mėnesių buvo dirbama ties apklausomis ir poreikių tyrimu, ko reikėtų miesto gyventojui mobiliojoje programėlėje. Paaiškėjo, jog žmogui svarbu rasti miesto ir savivaldybės naujienas, vieno mygtuko paspaudimu išsikviesti pagalbą ar taksi, lengvai užsisakyti maisto į namus, rasti viešojo transporto tvarkaraščius, orų prognozę, informaciją apie renginius, darbo skelbimus. Miesto svečiams pasirodė aktualu rasti informaciją apie lankytinas vietas, muziejus, galerijas, viešbučius ir kitas turiningo laiko praleidimo vietas.

 

Kiekvienam miestui atskira programėlė

Projekto kūrėjai ilgai svarstė ar kurti vieną didelę programėlę visai Lietuvai ar kiekvienam miestui skirtingas versijas. Vis dėl to buvo nuspręsta, jog kiekvienas miestas turi savų, unikalių poreikių, tad skirtingos kiekvieno miesto programėlės pasirodė geresnis sprendimas. Klaipėdos miestui ir jo svečiams yra aktualus keltų į Neringą tvarkaraštis. Toks funkcionalumas bendroje programėlėje Alytaus miesto gyventojui atrodytų komiškas, nes jam to tiesiog nereiktų.“ - kaip vieną iš pasirinkimą nulėmusių veiksnių dėstė projekto vadovas Aidas Jarušaitis. Programėlės tikslinė auditorija suskirstyta ne pagal poreikius, o pagal vietovę. Žmonės gyvenantys tam tikroje vietovėje turi bendrus interesus ir poreikius, o ši programėlė juos padeda tenkinti. Programėlių kūrėjai stengėsi, jog programėlės turinys būtų panašus, tačiau ne visose programėlėse pavyko tai išlaikyti, nes skiriasi informacijos pasiekiamumas ir miestų specifika.

 

Didžiausias projektas Lietuvos istorijoje

„105 programėlės startuoja tą pačia dieną, vienu metu. Tokios apimties projektų pasaulyje yra pasitaikę, tačiau Lietuvoje niekada nėra buvę nieko panašaus. Tai yra didžiulis žingsnis į priekį Lietuvai, kaip informacinių technologijų valstybei, - teigia idėjos autorius Aidas Jarušaitis. Tačiau, pasak pašnekovo, didžiuotis dar nėra ko - galima tik pasidžiaugti atliktu dideliu darbu, bet tai tik vienas žingsnis, o didžiausi ir ilgalaikiai darbai prasideda po projekto starto.

 

Kaip parsisiųsti programėlę?

Programėlės nemokamos ir jas gali parsisiųsti kiekvienas turintis išmanųjį mobilųjį telefoną.

Į mobilųjį telefoną programėles parsisiųsti galima tiesiogiai iš jūsų telefono operacinei sistemai pritaikytos programėlių parduotuvės (Google Play, Windows Phone Store ar Apple Store). Programėlės pavadinimas: „miesto pavadinimas + Info“ (pvz. Vilnius Info, Kaunas Info, Klaipėda Info ir t.t.)

Visas programėlės galima rasti ir internete: www.cityinfo.lt

facebook-403x403

 

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 347 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,