Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Kranto“ moksleiviai per šalį keliavo knygų traukiniu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Renginio akimirka. V. Valaikės nuotr. Renginio akimirka. V. Valaikės nuotr.

Mokinių raštingumo lygis ir literatūrinis išprusimas problemiškas, todėl skaitymo integracija į visų dalykų pamokas ir skaitymo skatinimas yra prioritetas šiuolaikinėje mokykloje. Daugelis sutinka, kad skaitymo įgūdžiai formuojami šeimose ir pradinėse klasėse, tačiau šiuos įgūdžius ugdyti ne mažiau svarbu ir vyresnėse klasėse.

 

„Kranto“ mokyklos bibliotekoje organizuojami vakarai jau tampa tradicija. Lapkričio 17 d. vyko trečiasis renginys šį rudenį. Šį kartą bibliotekininkė Vitalija Valaikė kartu su geografijos mokytoja Audrone Remeikiene bei jos vadovaujama 5c klase leidosi į kelionę „Knygų traukiniu per Lietuvą“.

Pirmiausia „traukinys pajudėjo“ į Kernavę. Žurnaliuke „Keliaukime po Lietuvą su gandriuku Kuku“ mokiniai skaitė gandriuko nuotykius pirmojoje Lietuvos sostinėje, taip pat pristatė savo parengtą darbą apie šį seną Lietuvos miestą. Toliau tokiu pat būdu aplankyti buvo Trakai bei Vilnius. Kai „traukinys sustojo“ Rumšiškėse, būtinai reikėjo prisiminti vieną didžiausių etnografinių muziejų po atviru dangumi ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Todėl čia mokiniai stiprino komandinio darbo įgūdžius ir, pasiskirstę darbais, mokėsi liaudies dainos ir šokio „Ant kalno karklai“.

Galiausiai „traukinys pajudėjo“ į Klaipėdą, kur pasitelkę interaktyvų žaidimą „Žaliapėdis“ moksleiviai aplankė žymiausias Klaipėdos vietas, išgirdo miesto legendas. O keliaujant „knygų traukiniu“ negalima pamiršti ir nuostabiai Lietuvos gamtą aprašančio rašytojo ir gamtininko Selemono Paltanvičiaus, todėl kai kurie mokiniai pristatė jo knygas, apžvelgė kūrybą.

Kadangi bekeliaudami visi išalko, tai „traukinys pasuko“ į Rusnę ir po puikaus mokinių pristatymo apie didžiausią Lietuvos salą visų laukė gardi staigmena – rūkyta žuvis tiesiai iš Rusnės. O kad visa kelionė greitai neužsimirštų, mokytoja A. Remeikienė surengė protų mūšį žinioms pasitikrinti ir informacijai prisiminti.

Kelionei pasibaigus taip, rodos, ir liko neaišku, ar visa tai tik bibliotekoje vyko, o gal iš ties buvo traukinys, kuris per vieną vakarą visą Lietuvą pervažiavo.

 

Vitalijos Valaikės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,