Mano Gargždai



Mantas Pilipuitis – Lietuvos greitųjų šachmatų komandinių pirmenybių nugalėtojas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vilniaus SM „Tauras“ auklėtiniai su treneriu Ričardu Fichmanu po apdovanojimo. Mantas Pilipuitis – antras iš kairės. Vilmos Bagdanskienės nuotr. Vilniaus SM „Tauras“ auklėtiniai su treneriu Ričardu Fichmanu po apdovanojimo. Mantas Pilipuitis – antras iš kairės. Vilmos Bagdanskienės nuotr.

Gruodžio 3 dieną Šiauliuose vyko Lietuvos greitųjų šachmatų B18 Lietuvos pirmenybės. Vilniaus SM „Tauras“ komandos sudėtyje žaidė ir buvęs Gargždų sporto mokyklos auklėtinis Mantas Pilipuitis. Jis prie penktos lentos septyniose partijose surinko 4,5 taško ir padėjo savo komandai iškovoti pirmąją vietą.

 

Nuo 2016 metų rugsėjo Mantas gyvena ir mokosi Vilniuje, o iki tol buvo Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleivis bei Gargždų sporto mokyklos auklėtinis. Vilniaus „Tauro“ sporto mokykloje jis dabar treniruojasi pas žinomą Lietuvos šachmatų trenerį Ričardą Fichmaną. Šachmatų pradžiamokslį jis gavo pas trenerį Zigmą Bitiną.

Gargždų sporto mokyklos šachmatų skyrių Mantas Pilipuitis pradėjo lankyti 2009 metų rugsėjo mėnesį. Nuo 2010 metų pradėjo dalyvauti įvairiose respublikinėse varžybose. 2011 metais iškovojo Lietuvos „Žaibo“ pirmenybių B10 grupėje sidabro medalį, o 2014 metais – Lietuvos greitųjų šachmatų pirmenybių B12 grupėje bronzos medalį. Taigi, nuo šios dienos pas Mantą jau pilnas Lietuvos moksleivių šachmatų pirmenybių prizinių vietų medalių komplektas.

Mantas Pilipuitis kartu su treneriu Z. Bitinu dalyvavo ir neblogai pasirodė 2011 metų B10 greitųjų šachmatų ir „Žaibo“ Europos čempionate Druskininkuose.

Gargždų sporto mokykla džiaugiasi Manto pasiekimais ir didžiuojasi, kad savo sportinį kelią jis pradėjo būtent pas mus. Tikimasi, kad šis pasiekimas bus ne paskutinis Manto karjeroje. Tuo labiau, kad pastaraisiais metais jis ženkliai kelia savo tiek klasikinių, tiek greitųjų šachmatų, tiek „Žaibo“ tarptautinius reitingus.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 195 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,