Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose įsikurs „HUB‘as“ – jaunuoliai varžysis dėl 500 Eur prizo

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Darbas „HUB‘uose“ arba lietuviškai bendradarbystės erdvėse įprastas didžiuosiuose Lietuvos ir pasaulio miestuose. Tačiau mažesniuose tai vis dar naujovė, į kurią dažnai žiūrima skeptiškai. Verslumo „HUB‘o“ eksperimentui pasirinkta J. Lankučio viešosios bibliotekos salė. Tai pirmasis tokio pobūdžio eksperimentas Lietuvoje, kuriam neatsitiktinai pasirinktas Gargždų miestas.

 

Buvęs Gargždų atviros jaunimo erdvės darbuotojas Audrius Laurutis planavo šį eksperimentą dar dirbdamas Gargžduose, tačiau pritrūko laiko. Dabar kartu su VšĮ „Kūrybos ir inovacijų laboratorija“ atidaromas „HUB‘as“, kuris veiks mažiausiai 4 dienas. Pagrindinis bendradarbystės erdvių principas toks: vienoje erdvėje ar pastate susirenka įvairių sričių atstovai (programuotojai, fotografai, dizaineriai, renginių organizatoriai ir pan.). Jie dirba laisvu grafiku, paprastai jų darbo vieta susideda tik iš darbo stalo ir interneto prieigos. „HUB‘o“ darbuotojai aplink save turi daugybę skirtingų profesijų atstovų, su kuriais paranku ieškoti sinergijų ir kartu generuoti idėjas ar vykdyti jau esamus projektus.

Į projekto „Užaugink iniciatyvą“ veiklas jau užsiregistravo daugiau nei 40 dalyvių. Gruodžio 5 ir 6 dienomis vyks mokymai, kurių metu bus kuriamos verslumo ir visuomeninės iniciatyvos, mokomasi jas pristatinėti bendruomenei ir potencialiems investuotojams. Projekto dalyviai susipažins su startuolių ekosistema, sutelktinio finansavimo („crowd funding“) platformomis. Mokymų pabaigoje dalyviai susiskirstys į komandas, su kuriomis dar keletą dienų grynins ir augins savo iniciatyvą.

Gruodžio 8 dieną 18 val. J. Lankučio viešojoje bibliotekoje („HUB‘e“) bus organizuojamas finalinis renginys „Užaugink iniciatyvą“, kuriame jaunų, iniciatyvių, verslių žmonių komandos rungsis dėl 500 Eur prizo. Nugalėjusi komanda galės įsigyti įrangos ir prekių inciatyvai pradėti už 500 eurų.

Projektas „Užaugink iniciatyvą“ yra tęstinis. Pirmą kartą jis suorganizuotas beveik prieš 5 metus. Tuomet rungėsi 8 jaunų žmonių komandos. Trims prizinėms vietoms tuomet buvo išdalinti 500 litų.

Finalinis renginys atviras visiems jauniems 14–29 m. amžiaus žmonėms. Net ir nedalyvavę mokymuose gali dalyvauti finaliniame renginyje gruodžio 8 d. 18 val. ir, galbūt, laimėti 500 Eur savo iniciatyvai pradėti.

Dėkojame Klaipėdos r. J. Lankučio bibliotekai, Klaipėdos rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungai „Apskritasis stalas“, Gargždų atviram jaunimo centrui ir naujienų portalui „Mano Gargždai“ už bendradarbiavimą.

 

Projektą finansuoja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Daugiau apie organizatorius čia:

https://www.facebook.com/kuryboslab/?fref=ts 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,