Logo
 Spausdinti šį puslapį

Eismo įvykis Klaipėdos rajone: nukentėjo du žmonės

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Naktį iš pirmadienio į antradienį, apie 15 min. po vidurnakčio, Klaipėdos r., kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, automobilį „Nissan Primera“ vairavęs 35 m. vyras, esant plikledžiui, nepasirinko saugaus vairavimo greičio, nesilaikė saugaus atstumo ir atsitrenkė į ta pačia kryptimi priekyje važiavusį automobilį „Dacia“.

 

Po susidūrimo automobilis „Nissan Primera“ tapo nevaldomas, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į kelio stulpelį. Įvykio metu nukentėjo automobilio „Dacia“ keleivė, ji gydoma ambulatoriškai. „Nissan Primera“ vairuotojas dėl daugybinių sužalojimų gydomas ligoninės reanimacijos skyriuje.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja: praėjusią parą, gruodžio 5 d., šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 14 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Penki eismo įvykiai įvyko tamsiuoju paros metu. Per parą eismo įvykiuose buvo sužeista 15 eismo dalyvių, tarp jų – 2 nepilnamečiai pėstieji. Užfiksuoti 4 atvejai, kai transporto priemonė užvažiavo ant pėsčiojo pėsčiųjų perėjoje, taip pat du susidūrimai su pėsčiaisiais ne pėsčiųjų perėjose. 5 atvejais žmonės buvo sužeisti susidūrus su priekyje sustojusiu ar stabdžiusiu automobiliu, dviem atvejais susidūrimai įvyko atliekant posūkį.    

Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai eismo įvykiuose, kuriame nukentėjo žmonės, nedalyvavo. Policijos pareigūnai pradėjo 5 ikiteisminius tyrimus dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimas apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas, taip pat nustatė 4 vairuotojus, kurių girtumas nesiekė 1,5 prom. Per parą policija užregistravo 46 techninius eismo įvykius, kuriuose žmonės nenukentėjo, tarp šių įvykių 10 daugiausia nuvažiavimų nuo kelio ir susidūrimu su priekyje važiavusiu automobiliu.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad visą gruodžio mėnesį pareigūnai padidintą dėmesį skirs pažeidžiamiausiems eismo dalyviams ir organizuos priemones, kurių metu kontroliuos pėsčiuosius, dviračių vairuotojus, vadeliotojus, vairuotojų pareigų pėstiesiems laikymąsi. Lietuvos kelių policijos tarnyba kreipiasi į eisme dalyvaujančius pėsčiuosius – prašome, būkite atsargūs ir dėmesingi, įžengdami į pėsčiųjų perėją, visuomet įsitikinkite, kad automobiliai sustojo jus praleisti. Segėkite atšvaitus, pasirūpinkite savo matomumu keliuose.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,