Mano Gargždai



Klaipėdos rajono jaunimas ir rėmėjai apdovanoti „Auksinėmis lemputėmis“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Apdovanojimų akimirka. Simos Ulvikienės nuotr. Apdovanojimų akimirka. Simos Ulvikienės nuotr.

Trečiadienio vakarą į Gargždų kultūros centrą rinkosi šventiškai nusiteikęs jaunimas – čia vyko Klaipėdos rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ valdybos organizuojami kasmetiniai „Auksinių lempučių“ apdovanojimai. Pasveikinti ir apdovanoti nusipelniusių jaunuolių atvyko valdžios ir verslo atstovai.

 

Sveikinimo žodį susirinkusiems taręs Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas Savivaldybės padėkos raštais apdovanojo aktyviausius Klaipėdos rajono savivaldybės jaunimo politikoje dalyvavusius jaunuolius. Raštais ir varlė.lt prizais apdovanoti: ekologų klubo „Žalioji žemė“ tarybos narys Robertas Laugalis – už kūrybišką darbą su jaunimu ir jaunimo ekologinės savanorystės Klaipėdos rajone organizavimą; Veiviržėnų kultūros centro direktorė, jaunimo klubo „Ekipa“ prezidentė Laura Netalimova – už orientuotą darbą su jaunimu, indėlį į Veiviržėnų seniūnijos kultūrinio ir socialinio gyvenimo kokybės gerinimą; Agluonėnų jaunimo studijos „Irrgi“ direktorė Gabija Šutkutė – už kūrybišką, geranorišką darbą su jaunimu, indėlį į Agluonėnų seniūnijos kultūrinio ir socialinio gyvenimo kokybės gerinimą.

Jaunimo reikalų taryba padėkos raštais apdovanojo jaunimo kūrybiškumo skatinimo konkurso nominantus, kuriais tapo: Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro dekoravimo studijos „Dygsnis“ narė Erika Mockutė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokinė Julija Anužytė, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo ir fotografijos būrelio narys Justas Kasparavičius ir Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo narė Vaiva Venckauskaitė.

 

Jaunimo kūrybiškumo skatinimo konkurso nominantai. Simos Ulvikienės nuotr.

 

Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas Julijai Anužytei, Vaivai Venckauskaitei ir Erikai Mockutei įteikė 150 eurų premijas.

„Auksinės lemputės“ šiemet įteiktos 11-ai nominantų.

Metų jaunimo rėmėjas (valdžios sektorius) – Klaipėdos rajono savivaldybė – skiria lėšas projektams, tvarko infrastruktūrą, Savivaldybės didžiulio prisidėjimo dėka atidarytas Gargždų atviras jaunimo centras, jaunimo vasaros estrada.

Metų jaunimo rėmėjas (verslo sektorius) – UAB „SIMUVA“ – finansiškai remia jaunimo renginius, išskirtinai didelę paramą teikta Agluonėnų jaunimo studijai „IRRGI“ (muzikos festivalio mecenatas).

Metų jaunimo organizacija – Agluonėnų jaunimo studija „IRRGI“ – organizuoja jau tradicija tapusį jaunų grupių konkursą, kiekvienais metais pritraukia daug žiūrovų, renginį remia nemažai verslo atstovų. Aktyviai dalyvauja visuomeniniame Klaipėdos rajono gyvenime, organizuoja renginius Agluonėnų jaunimui ir gyventojams.

Metų jaunimo lyderis – Neda Gaudutytė – buvusi Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos mokinių prezidentė. Visokeriopai įsitraukia į miestelio gyvenimą, dainuoja įvairiuose Klaipėdos rajono renginiuose, vaidina, šoka, aktyviai dalyvauja jaunimo klubo „Ekipa“ veikloje, rašo ir įgyvendina projektus, buria jaunuolius aktyvioms ir prasmingoms veikloms: organizuoja partizanų kapų tvarkymus, kviečia žymius asmenis į savo mokyklą, organizuoja diskusijas ir t. t.

Metų proveržis – Lietuvos mokyklų sąjungos Gargždų mokinių savivaldų informavimo centras – organizacija buvo nustojusi egzistuoti ir 2017 metais vėl atgaivino savo veiklą, subūrė 40 jaunuolių komandą, aktyviai dalyvauja, organizuoja ir veikia Klaipėdos rajono mokinių labui.

Metų jaunimo projektas – Dauparų jaunimo klubas „Strategai“ – vykdė tarptautinį projektą „Skirtingi kultūra, vienodi jaunuolių aktyvumu“.

Metų jaunimo projektas – J. Lankučio viešosios bibliotekos tarptautinis projektas „Etnobook“ – įtraukė daug dalyvių iš Klaipėdos rajono, jaunimas susipažino su ukrainiečių kultūra, dalyvavo stovyklose, 2018 metais vyks į Ukrainą.

Metų socialinis partneris – Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) 3-oji rinktinė, 302 kuopa – jau daug metų dalyvauja visuose jaunimo renginiuose kur tik yra kviečiami, šviečia jaunuolius apie krašto apsaugą, pristato savo veiklą, organizuoja kariškas pramogas, bendrauja ir bendradarbiauja.

Metų savanoris – Antanas Kuprelis – 4 mėnesius savanoriavo Gargždų atvirame jaunimo centre, neskaičiuodamas nei savo laiko, nei jėgų. Po rugsėjo 1-osios, kai baigėsi Antano savanorystė, vis tiek beveik kasdien sulaukiama pagalbos, prisidėjimo ir įsitraukimo.

Metų jaunimo išradėjas – Andrius Chomičius ir jo projektas „Kūrybinė penkiakiovė“. Andrius dirbo Priekulės jaunimo erdvėse, šiuo metu dirba vietos jaunimo garantijų iniciatyvų koordinatoriumi. Jis sukūrė naują žaidimą ir formatą, kuris lavina kūrybinį mąstymą, žaidimą iki šiol naudoja Klaipėdos rajono jaunimo organizacijos, erdvės. Žaidimas pristatomas per renginius ne tik Klaipėdos rajone bet ir už jos ribų.

Metų jaunimo renginys – Rugsėjo 1-oji Gargžduose.

 

Veiviržėnų kultūros centro merginų duetas Lijana ir Neda (JUNO). Simos Ulvikienės nuotr.

 

Prizus „Auksinių lempučių“ nominantams įsteigė verslo ir valdžios atstovai: UAB „Farmveta“, LR Seimo narys žemės ūkio ministras Bronius Markauskas, Kavinė „Lijo“, naujienų portalas „Mano Gargždai“, kavinė „Rūta“, Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“, kultūrizmo ir fitneso klubas „Viktorija“, UAB „Trevena“, Gargždų knygynas, Martyno Pociaus IĮ, Gargždų kultūros centras.

Muzikinius kūrinius jaunimui vakaro metu dovanojo: Veiviržėnų kultūros centro merginų duetas Neda ir Lijana (JUNO), kurios pristatė naują savo ir jaunimo darbuotojo Artur Veber darbą – „Feeling good“; Gargždų atviro jaunimo centro lankytojas Remigijus Ambotas, sceniniu vardu Notorijuz, pristatė savo kūrybos repo kūrinį, kuriam jaunuoliai sukūrė muzikinį klipą ir dalyvavo konkurse Klaipėdoje, ten pelnė publikos simpatijos nominaciją. Vakarą vainikavo jaunimo grupė „Baltasis botagas“.

 

Apdovanojimų akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 229 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,