Logo
 Spausdinti šį puslapį

Agluonėnuose – Savivaldybės ir verslo popietė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės ir verslo atstovai šį kartą susitiko Agluonėnuose, kur išklausė vietos verslininkų problemų, lūkesčių, pastebėjimų.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, vicemerės Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas ir jo pavaduotoja Ligita Liutikienė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė, vyriausiasis specialistas Mantas Virbauskas Agluonėnų bibliotekoje bendravo su vietos verslininkais, domėjosi jų problemomis. Agluonėnų seniūnė Laima Tučienė, kuri nuolat bendrauja su vietos verslu, taip pat dalyvavo diskusijoje, papildydama verslininkų mintis, išsamiau paaiškindama susidariusias situacijas. Į susitikimą atvyko 9 verslo atstovai.

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas verslo atstovams pristatė Savivaldybės biudžeto situaciją, verslo aplinką rajone. Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas akcentavo, kad svarbiausia, jog „verslininkams nesinorėtų apeiti, o norėtųsi užeiti į Savivaldybę“. Direktoriaus teigimu, tik dirbant kartu, bendradarbiaujant galima pasiekti gerų rezultatų, tenkinančių visus.

Diskusijos metu kilo klausimų dėl pilietinių iniciatyvų vykdymo. Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė pabrėžė, kad visos pilietinės iniciatyvos yra sveikintinos, tačiau jas būtina aptarti su bendruomene, seniūnaičiais, seniūnija ir laikytis visų teisės aktuose numatytų reikalavimų: „Mes skatiname pilietines iniciatyvas, tačiau joms turi pritarti ir bendruomenė“.

Agluonėnų verslininkai nuogąstavo ir dėl nacionalinio lygmens problemų, pavyzdžiui, kylančių „Sodros“ mokesčių. Susitikime diskutuota ir dėl itin aktualios problemos – iš kiaulių fermos sklindančio kvapo, kuris kenkia kitam, ypač maitinimo, kaimo turizmo, verslui. Popietėje dalyvavusi įmonės direktorė patikino, kad ši problema – jau sprendžiama: pradėti statyti uždari mėšlo rezervuarai, kurie bus naudojami jau pavasarį. Tai skleidžiamą kvapą sumažintų net 85 procentais. Taip pat įmonės direktorė akcentavo, kad srutos yra atiduodamos vietiniams ūkininkams, kurie įpareigoti laikytis aplinkosaugos reikalavimų jas laistydami.

Savivaldybės vadovai akcentavo, kad sprendžiant visas problemas reikėtų daugiau pakantumo ir tolerancijos, juk nesutarimai dažniausiai kyla tarp vietinių žmonių, verslininkų, o ne tarp svetimų, − reikia tik kalbėtis ir problemas spręsti bus lengviau. Verslo atstovai taip pat atkreipė vadovų dėmesį, kad Savivaldybėje specialistai dirba efektyviai ir greitai, nesudaromos nereikalingos kliūtys.

Baigiantis susitikimui Savivaldybės vadovai priminė, kad Savivaldybėje informaciją verslo klausimais teikia Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausiasis specialistas Mantas Virbauskas, ir linkėjo gerų ateinančių metų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,