Logo
 Spausdinti šį puslapį

Languose sužibo vienybės žvakutės

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Gargždų ,,Vaivorykštės" gimnazija. S.Gulbino nuotr. Gargždų ,,Vaivorykštės" gimnazija. S.Gulbino nuotr.

Šiandien, sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną – mokyklos, darželiai ir kitos institucijos dalyvavo visuotinėje pilietinėje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“.

8 val. ryto dešimčiai minučių buvo užgesintos šviesos ir languose uždegtos vienybės žvakutės.

Šia iniciatyva siekiama prisiminti tautos vienybės dėka pasiektą pergalę prieš okupantų ir vietinių kolaborantų karinio perversmo organizatorius ir pagerbti šioje kovoje žuvusius didvyrius. Prieš dvidešimt trejus metus tautos laisvės siekis ir vienybės dvasia subūrė Lietuvos žmones pasipriešinti brutaliai karinei jėgai ir apginti teisę į nepriklausomybę. Šia iniciatyva siekiama, kad nors mažą dalelę to vienybės jausmo ir pasididžiavimo pasiekta pergale šiandien pajustų visi Lietuvos piliečiai, ir ypač jaunoji karta, tuo pačiu metu dešimčiai minučių įžiebdami žvakutes visoje Lietuvoje ir už jos ribų.

Pirmaisiais šios pilietinės iniciatyvos metais (2008) joje dalyvavo per 100 Lietuvos mokyklų, o 2013 metais – jau daugiau kaip 1 000 Lietuvos mokyklų, per 500 įvairių institucijų.

 

S.Gulbino fotogalerijoje – sausio  13-osios minėjimo akimirkos Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje, Gargždų lopšelyje-darželyje ,,Saulutė".

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,