Logo
 Spausdinti šį puslapį

Moksleivių krepšinio varžybose – ketvergiškių triumfas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Varžybų nugalėtojai. Zigmo Bitino nuotr. Varžybų nugalėtojai. Zigmo Bitino nuotr.

Gruodžio 14 dieną Sporto centro pagrindinėje salėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2001 metų gimimo ir jaunesnių vaikinų krepšinio 3 prieš 3 varžybos. Jose norą dalyvauti pareiškė šešios komandos, tai moksleiviai iš Dovilų, Agluonėnų, Vėžaičių, Kretingalės, Ketvergių pagrindinių mokyklų bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos.

 

Komandos burtų keliu buvo paskirstytos į du pogrupius, po to pirmas dvi vietas pogrupiuose iškovojusios komandos olimpine sistema išsiaiškino varžybų nugalėtoją bei prizininkus.

Pirmame pogrupyje susikovė Vėžaičiai, Ketvergiai ir Dovilai. Ketvergiai santykiu 16:2 įveikė Dovilus, 11:6 – Vėžaičius bei užsitikrino vietą tolimesniame etape. Vėžaičiai savo ruožtu įveikė Dovilus (santykiu 8:2) ir taip pat iškovojo vietą pusfinalyje.

Antrame pogrupyje susirinko panašaus lygio komandos: Agluonėnai, Veiviržėnai ir Kretingalė. Jau pirmame mače Kretingalė po atkaklios kovos rezultatu 9:8 įveikė Veiviržėnus ir įnešė painiavos pogrupio vietų dalybose. Po to, kai Agluonėnai 8:13 pralaimėjo Veiviržėnams ir 5:9 – Kretingalei, tapo aišku, kad pusfinaliuose susitiks Ketvergiai–Veiviržėnai ir Kretingalė–Vėžaičiai.

Pirmame pusfinalyje Ketvergiai nugalėjo rezultatu 12:6, o antrame Kretingalė – 11:5. Taigi finale, kaip ir pernai, vėl susikovė Kretingalė su Ketvergiais. Tai buvo gero lygio, puikus, įtemptas mačas. Iki rungtynių pabaigos likus 5 sekundėms 6:5 pirmavo bei valdė kamuolį Kretingalė. Deja, paskutinėmis sekundėmis padaryta klaida, prarandamas kamuolys, o jį pagriebęs ketvergiškis Paulius Kazlauskas virsdamas šveičia krepšio link. Ketvergiškių džiaugsmui kamuolys perskrodžia tinklelį, ir jie – nugalėtojai. 7:6 Ketvergių naudai. Kretingališkių nusivylimas neapsakomas – antrus metus pralaimimas finalas tam pačiam varžovui paskutinėmis rungtynių sekundėmis.

Ne mažiau įtemptas mačas buvo ir dėl trečios vietos. Čia Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos moksleiviai rezultatu 10:9 palaužė Vėžaičių pagrindinės mokyklos komandą ir paskutiniai užlipo ant prizininkų pakylos.

Taip pat vyko mačas ir dėl penktos vietos. Čia Dovilai ne ką lengvesniame mače rezultatu 5:4 įveikė Agluonėnus.

Varžybų nugalėtojais tapo mokytojo Valentino Rumiancevo auklėtiniai: Lukas Zajauskas (komandos kapitonas), Nojus Moncevičius, Modestas Breivė ir Paulius Kazlauskas.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,