Logo
 Spausdinti šį puslapį

Apie sėkmingą „Gargždų SC“ startą – iš trenerio S. Serapino lūpų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Apie pirmąją sezono pusę mintimis pasidalino „Gargždų SC“ krepšinio komandos žaidžiantysis vyr. treneris Simonas Serapinas.

 

– Treneri, sužaistas pirmasis ratas, o komanda užtikrintai pirmauja pirmenybėse (14/1). Pats tikėjote tokia sėkminga sezono pradžia?

– Maniau, kad būsime tarp pirmaujančių ekipų. Esame pirmi, stengiamės laimėti kiekvienas rungtynes, bet tai tik reguliarus sezonas ir svarbiausios kovos vyks pavasarį, kai prasidės atkrintamosios.

 

– Kokia sėkmingo žaidimo paslaptis? Ką komandos žaidime dar būtina pagerinti?

– Tegu tai ir būna paslaptis. Daug ką būtina pagerinti, nes sezonas tik įpusėjo, žaidėjų ir komandos forma turėtų vis gerėti ir optimaliausią lygį pasiekti pavasarį. Būna, kad rungtynėse įkrentame į duobes, reikėtų to išvengti, nes atkrintamosiose antrų šansų nebus.

 

– Šie metai ypatingi, pirmą kartą ragaujate trenerio duonos ir pats sėkmingai žaidžiate, visgi, tai – didžiulė atsakomybė. Ar prieš sezoną ilgai svarstėte šį pasiūlymą? Ir kaip sekasi derinti šias dvi roles?

– Na, tas pasiūlymas taip keistai susiklostė, komandos vadovai kreipėsi į mane su prašymu padėti rasti trenerį artėjančiam sezonui ir aš siūliau kelis kandidatus. Vienas atsisakė, kitas jau turėjo klubą ir taip gavosi, kad regione nelabai buvo iš ko rinktis. Tada aš pats pasiūliau variantą žaidžiančio trenerio. Valdžia pasitarė, pasikalbėjome ir nutarėme pabandyti. Sunkiausia dabar yra žaisti, nes mintimis vis tiek būni ant suolo ir dėlioji viską galvoje kaip treneris. Kenčia mano, kaip žaidėjo, kokybė... Sunku yra kažką pasakyti ar aprėkti per minutės pertraukėlę, ypač jei pats pridaręs klaidų.

 

– Sužaidėte su visomis RKL A diviziono komandomis. Kurias komandas įvardytumėte favoritėmis laimėti lygą?

– „Kretinga“ turi labai rimtą sudėtį ir rodo gerą žaidimą. Kauno r. „Omega“ – rimtas oponentas, tačiau sunku juos vertinti, nes dažnai žaidžia nepilnos sudėties, o pavasarį visi susirenka. „SC-Nevėžis“ labai sparčiai gerina žaidimą, nors sezoną pradėjo prastai, o dabar įsibėgėjo. Taip pat tiek Akmenės, tiek Plungės rimtos komandos.

 

– Daug kam įdomu, ar komanda planuoja stiprintis?

– Ieškome dar vieno žaidėjo, aukšto žmogaus.

 

– Ko palinkėtumėte klubo sirgaliams 2018 metais?

– Visų pirma, noriu padėkoti už komandos palaikymą, norėtųsi dar daugiau sirgalių prisivilioti į tribūnas. O palinkėti sveikatos, gero virškinimo per šventes ir, žinoma, labai sėkmingų 2018 metų.

 

Kitos varžybos komandos laukia jau sausio 5 d. 18 val. Kaune su Vytauto Didžiojo universiteto ekipa, o sausio 6 d. „Gargždų SC“ namuose kovos su Biržų „Biržai-KKSC“.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,