Mano Gargždai



Pateikti prašymą dėl vaiko išmokos galima ir vėliau

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Nuo sausio 1 d. atsiradus galimybei gauti vaiko išmoką daug didesniam žmonių skaičiui nei anksčiau, labai padaugėjo prašymų dėl jų teikimų www.spis.lt svetainėje. Šie trikdžiai yra sprendžiami ir artimiausiu metu svetainė veiks.

 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nori nuraminti, kad nebūtina yra pirmomis dienomis pateikti prašymų. Visi, kas jau spėjo šiemet pateikti prašymus ir tie, kas pateiks vėlesnėmis dienomis, vaiko išmoką (vadinamuosius vaiko pinigus) gaus nuo teisės į išmoką atsiradimo dienos. Tai yra, jei vienas tėvų ar globėjų kreipsis pvz., sausio 15 arba kovo 20 dieną, pinigai bus pervesti skaičiuojant nuo 2018 m. sausio 1 d.

Atkreiptinas dėmesys, kad vaiko išmoka išmokama iki kito mėnesio, einančio po kreipimosi mėnesio, 25 dienos.

Internetu kreipiantis dėl universalios 30 eurų išmokos vaikui papildomų dokumentų teikti nereikės, autorizuotis galima trimis būdais, gyventojai galės pasirinkti jam patogiausią. Elektroninis parašas nėra būtinas. Be to, prašymą galima pateikti raštu savivaldybėje pagal savo deklaruotą gyvenamąją vietą arba savivaldybės administracijai, kurioje asmuo faktiškai gyvena.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 219 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,