Logo
 Spausdinti šį puslapį

Mažosios kultūros sostinės vėliavą nešę priekuliškiai didžiavosi vieningumu (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Penktadienio vakarą Priekulės kultūros centras alsavo šventine nuotaika – dėkota visiems, prisidėjusiems prie praėjusiais metais miestelyje šurmuliavusių mažosios kultūros sostinės renginių, kurių suorganizuota net 51-as. Prie apvalių stalų susėdęs gausus ratas svečių liudijo – kultūros sostinės vardas buvo pateisintas, tad beveik kiekvieno pasisakiusiojo lūpose netrūko komplimentų ir padėkų.

 

Apžvelgus sėkmingų renginių ir prisiminimų akimirkas vaizdo įraše, susirinkusiuosius sveikino Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas. Jis linkėjo priekuliškiams ir toliau išlikti pilietiškiems ir aktyviems. Meras Savivaldybės padėkos raštais apdovanojo labiausiai prisidėjusius prie mažosios kultūros sostinės renginių Priekulėje organizavimo. Jie įteikti Viktorui Urbonui, Romui Žemguliui, Vaclovui Šiaulyčiui, Artūrui Česnauskui, Vytautui Klimovui, Priekulės žuvų kiosko savininkams Sauliui Endručiui ir Nerijui Jonauskui. Už finansinę paramą pagerbti rėmėjai: Darius Šilgalis, UAB „Gensera“ direktorius Dalius Grimalis, UAB „Germanika“ direktorius Rolandas Baltuonis, UAB „DLG“ direktorius Žydrūnas Pocius, UAB „Tiekimo uostas“ direktorius Karolis Damulis, UAB „AR Šiauliai“ vadovas Alfredas Šiaulys. Taip pat padėkos įteiktos pagrindinėms organizatorėms ir bendruomenės telkėjoms – Kultūros centro direktorei Alantai Zapalskienei, Priekulės bendruomenės užimtumo centro atstovei Raimondai Damulienei ir seniūnijos seniūnei Daivai Bliūdžiuvienei, kurios ir vedė šventinį padėkos vakarą.

 

Vakaro vedėjos ir pagrindinės renginių organizatorės: A.Zapalskienė, D. Bliūdžiuvienė, R. Damulienė. S. Vaičienės nuotr.

 

„Priekulė – mažoji Lietuvos kultūros sostinė – tikrai pasiteisino. Kartu su Jumis kiekvienu. Visi renginiai buvo ypatingi ir labai svarbūs. Ir toliau neškite Priekulės šviesą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje“, – gražios bendrystės ir ateityje linkėjo vicemerė Violeta Riaukienė.

A. Zapalskienė kolegėms negailėjo gražių žodžių: „Raimonda – žmogus – vulkanas, amžinas variklis, turbūt išjudinsiantis bet kokį akmenį. Būtent jos iniciatyva į miestelį atkeliavo Priekulės mažosios kultūros sostinės projektas. Daiva – žmogus – oazė, prie kurio visiems gera, ramu, saugu. Tai pavyzdys, kaip valdžia tarnauja žmogui.“

R. Damulienė atskleidė, kas paskatino ryžtis įgyvendinti mažosios kultūros sostinės projektą savo miestelyje.

„Tenka dirbti su daug rajono žmonių. Išgirsdavau įvairių negerų kalbų, kad mes labai nevieningi, nesutariame. Aš didžiuojuosi Priekule ir noriu, kad mes būtume vieningi. Susivienyti tada, kai yra sunku – didelis iššūkis“, – pasakojo R. Damulienė, pridūrusi, kad dabar ji dar labiau didžiuojasi gyvenanti Priekulėje.

R. Damulienė akcentavo, kad šis susitelkimas – tik pradžia ir pakvietė visus aktyvius priekuliškius prisijungti prie naujai steigiamos Priekulės strateginės tarybos, kurios pirmasis susitikimas suplanuotas vasario 13 d. 16 val.

D. Bliūdžiuvienė prisipažino, kad įgyvendinti šį projektą tikrai buvo nemažas iššūkis, o pristatant programą visai Lietuvai, drebėjo ir kojos. Ji dėkojo visiems už susitelkimą, taip pat Savivaldybei už skirtą finansavimą. Primename, kad rajono politikai mažosios kultūros sostinės renginių organizavimui Priekulėje skyrė 40 tūkst. eurų, dar 10 tūkst. prisidėjo rėmėjai.

Vakaro metu gausiai dėkota savanoriams, organizacinio komiteto nariams, kurie į susirinkimus būrėsi 63 kartus. Garsiais aplodismentais pasveikinti gausiausiai į organizacinius susitikimus besirinkusieji. Padėkos įteiktos 10-ies komitetų, atsakingų už skirtingas sritis, vadovams: Julijai Bliūdžiūtei, Aistei Vinkuvienei, Sigutei Puplesienei, Dovilei Kupšytei-Ciukšei, Gitanai Mizgerienei, Jolantai Rudaitienei, Laurai Tunik, Karoliui Damuliui, Donatui Urbonavičiui, Vidai Urbonienei.

Visi džiaugėsi prabėgusiais renginiais, dalinosi įspūdžiais, organizacinių sunkumų prisiminimais ir įsimintiniausiomis akimirkomis.

 „Iš ko mes sėmėmės stiprybės? Iš bendrystės, iš kiekvieno didesnio ar mažesnio indėlio“, – atskleidė A. Zapalskienė.

Galiausiai susirinkusieji stojo į simbolinį garvežį, kviesdami prisijungti vis daugiau ir daugiau keleivių, prisidėjusių prie sėkmingos mažosios kultūros sostinės 2017-ųjų kelionės.

 

Padėkos vakaro akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,