Mano Gargždai



Nelegalią poilsiavietę Laistų piliakalnyje sutvarkė savanoriai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Deniso Nikitenkos nuotr. Deniso Nikitenkos nuotr.

Gruodžio pabaigoje kraštotyrininkas, žurnalistas Denisas Nikitenka kreipėsi į Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyrių ir informavo, kad niokojamas Laistų piliakalnis.

 

Pasirodo, piliakalnio aikštelėje buvo įrengta nelegali poilsiavietė: suręsta pavėsinė, iškasta laužavietė, pastatytas staliukas, suoliukas. Piliakalnio aikštelėje buvo net iškastas gėlių darželis. Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Sonata Šmatauskienė apie susidariusią situaciją informavo Dovilų seniūniją bei Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Klaipėdos skyrių. Buvo nutarta artimiausiu metu sutvarkyti piliakalnio aikštelę ir pašalinti įrengtą nelegalią poilsiavietę.

Į pagalbą atskubėjo apie įvykį pranešęs Denisas Nikitenka. Jis kartu su klubu „Pilsots“ inicijavo piliakalnio tvarkymo akciją ir savanoriškai sutvarkė Laistų piliakalnio aikštelę, išardė nelegalius įrenginius, išvežė šiukšles.

Klaipėdos rajono savivaldybė nuoširdžiai dėkoja Denisui Nikitenkai ir klubui „Pilsots“, kurie jau ne pirmą kartą vykdo savanoriškas pilietines iniciatyvas, taip ne tik saugodami ir tvarkydami kultūros paveldą, bet ir rodydami pavyzdį, keldami sąmoningumą.

Laistų piliakalnis šiuo metu sunkiai pasiekiamas lankytojams, todėl Klaipėdos rajono savivaldybė ateityje planuoja aptarti, kaip gerinti piliakalnio pasiekiamumą. Taip pat bus siūloma įrengti informacinį ženklą (stendą). Toks ženklas informuotų lankytojus, kad piliakalnis – valstybės saugomas kultūros paminklas, kuriame bet kokia žmogaus veikla, nesuderinta su paveldosaugininkais, yra draudžiama.

Piliakalnių priežiūrą reglamentuoja Nekilnojamosios kultūros vertybės – archeologinės vietos tipinis apsaugos dokumentas.

Kviečiame visus neabejingus žmones, pastebėjusius panašias situacijas, nelegalius kasinėjimus, statinius kultūros paveldo objektuose, važinėjimą po piliakalnius keturračiais, motoroleriais, informuoti apie tai atitinkamas institucijas: Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyrių, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Klaipėdos skyrių, policiją.

 

Deniso Nikitenkos nuotr.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,