Logo
 Spausdinti šį puslapį

Policija perspėja: padaugėjo sukčių skambučių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas įspėja, kad pastarosiomis dienomis ir vėl suintensyvėjo vadinamųjų telefoninių sukčių skambučiai gyventojams. Nuolat sulaukiama pranešimų apie bandymą sukčiauti, prisistatant policijos pareigūnais, medikais, bankų darbuotojais.

 

Pavyzdžiui, vakar, sausio 8 d., keleto tokių skambučių būta ir Klaipėdoje, ir Kretingos rajone.

Mantu Ivoška prisistatęs asmuo vienam pašnekovui iš Dusetų gatvės Klaipėdoje net liepė atvykti į Šilutės policijos komisariatą, pasakojo apie neva sulaikytą įtariamąjį, turintį vyro internetinės bankininkystės kodus. Laimei, pranešėjas po šio pokalbio susisiekė su Šilutės policininkais, sužinojo, kad pareigūnas nurodytu vardu ir pavarde šiame komisariate nedirba bei niekas vyriškio neieškojo. Skambinusiajam klaipėdietis nepateikė jokių savo asmens duomenų ir niekaip nenukentėjo.

Panašią istoriją išgirdo ir Debreceno g. Klaipėdoje gyventojas. Šiam vyrui buvo įvardintas Šilutėje neva sulaikytas įtariamasis, „turįs“ jo banko kortelę ir prisijungimo kodus, tačiau ir šis klaipėdietis neužkibo ant sukčių kabliuko bei nenukentėjo.

Kretingalės seniūnijos Kunkių k. gyventoja vakar telefonu buvo kamantinėjama, kiek asmenų su ja gyvena, ar moka mokesčius, jai sakyta, jog per jos sąskaitas sukčiai galimai perveda pinigus. Moters būta apdairios, sukčiams nepavyko jos apgauti.

Šie pavyzdžiai pateikti siekiant, kad ir kitais atvejais skambučiai baigtųsi be nuostolių, kad nebūtų nukentėjusiųjų. Tačiau kriminalinių įvykių suvestinėse apstu ir kitokių atvejų.

Primename: policijos pareigūnai nevyksta į namus tikrinti pinigų, neprašo pasakyti sąskaitų numerių, prisijungimo prie banko duomenų.

Kviečiame būti labai atsargiais ir perspėti kitus. Susidūrę su galimu sukčiavimu, nedelsdami skambinkite telefonu 112.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,