Mano Gargždai



Antrąkart geriausiu pripažintas D. Tarolis: „Rungtyniauju ne dėl asmeninio įvertinimo“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
D. Tarolio asmeninio archyvo nuotr. D. Tarolio asmeninio archyvo nuotr.

Šį savaitgalį nesulaikomai rungtyniavęs Kauno „Žalgirio“ dublerių komandos puolėjas Donatas Tarolis sulaukė asmeninio pripažinimo. Po 32 naudingumo balus rinkęs krepšininkas antrą kartą šiame sezone buvo paskelbtas geriausiu Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) savaitės žaidėju.

Nors penktadienį jaunieji žalgiriečiai namuose 72:78 nusileido vieniems lygos lyderių Molėtų „TiuMenas-Ežerūnas“ ekipai, kauniečių vedlys D.Tarolis itin sėkmingai atakavo krepšį – pelnė 25 taškus ir pridėjo 8 atkovotus kamuolius.

Savo nuostabų pasirodymą devyniolikmetis tęsė ir šeštadienį. „Žalgiris-2“ 75:52 sutriuškino kitą Kauno komandą „JAZZ-KTU“, o D.Tarolis buvo rezultatyviausias ir naudingiausias mačo žaidėjas. Jo sąskaitoje - dvigubas dublis: 23 taškai (9/10 dvitaškių) ir 11 atkovotų kamuolių (7 iš jų puolime).

Po 22 turų D.Tarolis dominuoja trijose NKL statistikos kategorijose – yra naudingiausias, rezultatyviausias ir daugiausiai metimų blokuojantis žaidėjas čempionate.

Nepaisant įspūdingo aukštaūgio žaidimo, „Žalgiris-2“ yra tik dešimtoje turnyrinės lentelės vietoje tarp penkiolikos ekipų. Paklaustas, kodėl komandai nesiseka eiti pergalių keliu D.Tarolis atsakė: „Mūsų komanda yra viena iš jauniausių lygoje (tik trys žaidėjai yra vyresni nei devyniolikos metų), tad mums neretai pritrūksta patirties, priimame ne pačius protingiausius sprendimus, kuo pasinaudoja kitos ekipos. Tačiau patirties trūkumu nesiteisiname, kiekviename mače kovojame iki paskutinių sekundžių ir siekiame pergalės.“

 

- Donatai, jau antrą kartą šį sezoną tapai geriausiu NKL savaitės žaidėju. Ką tau reiškia šis įvertinimas?

- Smagu būti įvertintam, bet tokių asmeninių apdovanojimų per daug nesureikšminu. Stengiuosi ne dėl tokio pripažinimo, o tam, kad iškovotume kuo daugiau pergalių ir kad užimtumėme kuo geresnę vietą turnyrinėje lentelėje. Be abejo, malonu, kad tos pastangos kartais įvertinamos.

 

- Šis sezonas tau yra itin sėkmingas. Prie „Žalgiris-2“ ekipos prisijungei vasarą ir iškart tapai jos lyderiu. Kaip jautiesi turėdamas tiek daug atsakomybės?

- „Žalgiris-2“ nėra vieno žmogaus komanda, turime daugybę lygiaverčių žaidėjų, ir mūsų žaidimas nepriklauso vien tik nuo mano ar kokio kito žaidėjo pasirodymo. Todėl didelės atsakomybės nejaučiu, tiesiog išbėgdamas į aikštelę stengiuosi padaryti viską, kad švęstume pergalę.

 

- Tau 19 metų, tačiau net žaisdamas su vyresniais ir labiau patyrusiais esi rezultatyviausias ir naudingiausias lygos žaidėjas. Kokios tavo dominavimo lygoje priežastys?

- Nemanau, kad yra viena priežastis, tiesiog viskas susideda: sunkus darbas treniruotėse, trenerių pastangos pagerinti mūsų žaidimą, trenerių ir komandos draugų pasitikėjimas, dėl kurio aikštelėje atiduodu visas jėgas ir stengiuosi nei jų, nei sirgalių nenuvilti.

 

- Nors nesi pats aukščiausias lygoje (D.Tarolio ūgis yra 202 cm), tačiau esi šeštas pagal atkovotus kamuolius ir pirmas pagal blokus. Tu žibi tiek puolime, tiek gynyboje, tačiau kas tau labiau patinka – atakuoti krepšį ar gintis?

- Po sėkmingų epizodų tiek puolant, tiek ginantis pajuntu didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, bet daugiausiai malonumo suteikia efektingas dėjimas, kuris, manau, užveda ne tik mane, bet ir komandą bei sirgalius.

 

- Kokios tavo kaip krepšininko savybės yra stipriausios ir ką labiausiai norėtum patobulinti?

- Žaidimas po krepšiu ir kova dėl atšokusių kamuolių yra tai, ką aš geriausiai moku. Tobulėti turiu visose srityse, tačiau norėdamas žaisti aukštesniame lygyje, privalau sustiprėti fiziškai, patobulinti gynybinius įgūdžius ir pagerinti metimą iš vidutinio nuotolio ir trijų taškų zonos.

 

- Jaunimo rinktinėje debiutavai praėjusią vasarą. Kodėl tavo debiutą išvydome tik dabar?

- Esu labai dėkingas treneriui Dainiui Miliūnui, kuris mane treniravo praėjusį sezoną, kai žaidžiau Gargžduose. Sulaukiau trenerio pasitikėjimo, įgijau žaidimo patirties, daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, pagerinau savo įgūdžius. Manau, kad praėjusį sezoną padariau didelį progresą ir todėl sulaukiau kvietimo į rinktinę.

 

- Turi savo idealą?

- Mano idealas yra Paulius Jankūnas. Jis žaidžia toje pačioje pozicijoje kaip ir aš. Man patinka jo žaidimas, tad stengiuosi žaisti panašiai kaip jis. Kelis jo naudojamus krepšinio elementus bandau pritaikyti savo žaidime. Tikiuosi, kad kada nors galėsiu žaisti su juo vienoje komandoje.

 

- Koks dabartinis tavo tikslas?

- Dabar pagrindinis mano siekis – iškovoti kuo daugiau pergalių ir patekti į NKL finalo ketvertą. Taip pat noriu kitą sezoną rungtyniauti aukštesniame lygyje, tačiau iki tol turiu pagerinti dar daugybę savo žaidimo elementų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 302 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,