Logo
 Spausdinti šį puslapį

Valstybės kontrolė pristatė 2018 m. veiklos planą ir svarbiausius šių metų auditus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Aukščiausioji audito institucija antradienį pristatė 2018-ųjų metų veiklos planą ir šiemet planuojamus viešinti auditus. Institucija pasirinko penkias prioritetines veiklos sritis, kurioms šiemet skirs daug dėmesio atlikdama valstybinius auditus, vykdydama atliktų auditų rekomendacijų stebėseną ir inicijuodama viešas diskusijas ir konferencijas. Tai – biudžeto valdysena, švietimas, viešasis valdymas, valstybinės žemės valdymas ir informacinės visuomenės plėtra.

 

„Pernai Valstybės kontrolė gavo apie 140 prašymų atlikti auditus. Visų auditų visuma turi apimti didžiausias šalyje jaučiamas rizikas ir padėti kovoti su esamų problemų priežastimis, o ne pasekmėmis“, – spaudos pusryčiuose teigė valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys ir pridūrė, kad svarbiau yra ne pavienių institucijų auditai, bet sisteminių problemų anuliavimas.

„Tarp ankstesniais metais pradėtų auditų yra 2018 m. numatomų baigti auditų: viešųjų pirkimų sistema, socialinės paramos sistema, valstybės NT valdymas, viešosios pajamos ir jų valdymas, asmens sveikatos priežiūros paslaugų kokybės užtikrinimo sistema ir kt.“, – spaudos pusryčių metu kalbėjo Audito plėtros departamento direktorius Mindaugas Macijauskas.

Valstybės kontrolė atkreipia dėmesį ir į kitas sritis, kuriose vyksta reikšmingų pokyčių, o netinkamas jų valdymas gali turėti neigiamų pasekmių ateityje. Viena jų – asmens duomenų apsauga. Atkreiptinas dėmesys, kad nuo 2018 m. gegužės 25 d. įsigalioja ES Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas, kuris dar labiau sugriežtina pareigas duomenų apsaugos srityje. Aukščiausioji audito institucija dėmesį atkreipia ir į tokias sritis kaip „Rail Baltica“ projektas, Ignalinos atominės elektrinės uždarymo procesas, valstybės informacinių išteklių infrastruktūros konsolidavimas ir kova su korupcija.

Valstybės kontrolės veiklos plane nurodomi ir šie 2018 m. planuojami pradėti auditai: statybos leidimų išdavimas ir statybos proceso atitiktis nustatytiems reikalavimams; išmanioji mokesčių administravimo sistema; elektroniniai nusikaltimai; socialinės paramos sistema; darbo rinkos šešėlio prevencija ir kontrolė; vartotojų teisių apsauga.

Valstybės kontrolė dėkoja visiems, teikusiems siūlymus 2018 m. veiklos planui. Su Aukščiausiosios audito institucijos 2018 m. veiklos planu galite susipažinti čia.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,