Mano Gargždai



J. Statkevičiaus kurti tautiniai kostiumai dovanojami ir Klaipėdos rajono darželiams (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
Lino Gruzdžio nuotr. Lino Gruzdžio nuotr.

Kvietinių mokykla-darželis pirmadienio rytą pirmieji iš Klaipėdos rajono ikimokyklinių ugdymo įstaigų gavo fondo „Švieskime vaikus“ dovanas – 20 tautinių vaikiškų kostiumų komplektų – 10 berniukams bei 10 mergaitėms. Drabužėliai skirti 6–7 metų vaikams.

 

Fondas, kurių steigėjai yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijos lyderis Ramūnas Karbauskis ir dainininkas Andrius Mamontovas, iš viso darželiams Lietuvoje planuoja padovanoti 18 tūkst. tokių kostiumų. Kaip teigė dovanas rajone dalinantis fondo savanoris, Seimo nario Broniaus Markausko padėjėjas Raimundas Daubaris, Klaipėdos rajono vaikams atiteks 380 tautinių kostiumų komplektų. Šias Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas dovanas iki vasario 16-osios tikimasi išdalinti visiems 19-ai rajono darželių. Tautinius kostiumus čia platinti padeda 10–15 fondo savanorių.

R. Daubaris nurodė, kad darželiuose, kuriuose ugdytinių skaičius yra mažesnis, bus dovanojama mažiau kostiumų komplektų, o likusieji išdalinami arba vaikų meno kolektyvams arba didesniems darželiams. Jis atkreipė dėmesį, kad dovanos yra skirtos įstaigoms, kurios galės juos naudoti pagal savo poreikius.

Skelbiama, kad tautinius kostiumus neatlygintinai kūrė žinomas dizaineris Juozas Statkevičius, o vieno drabužių komplekto kaina siekia 29,04 Eur. Iš viso tam prireikė beveik pusės milijono eurų. Juos esą kilniam tikslui paaukojo R. Karbauskio verslo įmonės.

„Su didžiausiu malonumu kūriau vaikams, kurie tik pradeda kūrybingą pažintį su valstybe, jos istorija, tradicijomis ir pilietiškumu. Labai džiaugiuosi ištisus metus praleidęs su mintimi, kad valstybės atkūrimo šimtmetį pradėsime spalvingai, susipažindami su kiekvieno Lietuvos etnografinio regiono spalvomis ir tradicijomis. Tai buvo labai sudėtinga ir įdomi užduotis, padarytas didelis istorinis darbas, neturintis analogo. Dirbome kruopščiai ir dėmesingai“, – fondo išplatintame pranešime spaudai cituojamas J. Statkevičius.

Kvietinių mokyklos-darželio vaikų, pasidabinusių tautiniais kostiumais, veidus papuošė šypsenos, o į ratelį susibūrusios mergaitės pradėjo šokti ir dainuoti. Dovanos itin nudžiugino ir ikimokyklinės įstaigos vadovus: sužinojus apie tokią staigmeną, darželio-mokyklos direktorės Janinos Dapkienės akyse susitvenkė ašaros.

„Galbūt ateityje bus dovanos ir vyresniems vaikams ar net suaugusiųjų kolektyvams, tai gali būti kaip tęstinis projektas“, – užsiminė R. Daubaris.

Primename, kad 2016 metų pabaigoje „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis pranešė apie idėją kiekvienam ikimokyklinukui padovanoti po tautinį kostiumą. Ši privati iniciatyva turėjo būti įgyvendinama per specialų fondą, o šiam tikslui buvo suskaičiuota, kad reikės 3 mln. eurų. Po kritikos šios idėjos buvo atisakyta.

 

Tautiniais kostiumais pasipuošę Kvietinių mokyklos-darželio vaikai – Lino Gruzdžio nuotraukose:

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 264 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,