Mano Gargždai



Atgaivino seną idėją: ar Klaipėdos rajono savivaldybė taps Gargždų?

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė ir vėl į dienos šviesą kelia dar 2000 m. svarstytą idėją pakeisti savivaldybės pavadinimą į Gargždų. Meras Vaclovas Dačkauskas portalui mano-gargzdai.lt patvirtino, kad Administracijai jau pavesta per vasario–kovo mėnesį suorganizuoti gyventojų apklausą šiuo klausimu, tikimasi, kad po to sprendimo projektas galės būti pateiktas svarstyti Tarybai. Žinoma, galutinį sprendimą turės priimti Seimas.

 

Meras pasakojo, kad iniciatyva keisti pavadinimą iš Klaipėdos rajono į Gargždų atgimė dėl kelių priežasčių. Vienas rimčiausių argumentų – tai, kad pristatant „Baltąją knygą“, kurioje numatytos valstybės perspektyvos dešimtmečiui, buvo kalbama apie žiedinių savivaldybių (kai tokiu pat pavadinimu yra ir miestų, ir rajonų savivaldybės) naikinimą.

„Ten taip pat užsimenama iš savivaldybių pavadinimų išbraukti žodį „rajonas“. Jį išbraukus mums lieka „Klaipėda“, dviejų Klaipėdos savivaldybių nebus, tai automatiškai lieka Gargždų savivaldybė“, – pavadinimo keitimo motyvus grindė rajono vadovas.

V. Dačkauskas nesiryžo prognozuoti, kiek išlaidų pareikalaus savivaldybės pavadinimo keitimo procedūros: „Lygiagrečiai, vykdydami gyventojų apklausą, atliksime tuos skaičiavimus. Savivaldybė turi 54 įstaigas, antspaudų, iškabų pakeitimas... susidarys suma. Kai teiksime Tarybai, bus tie skaičiai sudėlioti.“

Mero manymu, Seimas šį klausimą galėtų svarstyti jau rugsėjo mėnesį, o jeigu jis nebus priimtas rudenį greičiausiai nusikels ir bus svarstomas tik po 2019 metų savivaldos rinkimų.

„Norime identifikuoti save kaip Gargždų miestą, manau pribrendome šiam sprendimui. Idėja buvo iškelta dar 2000 m., bet tada nebuvo gautas pritarimas. Prieš kiekvienus rinkimus tas klausimas buvo keliamas ir keliamas, tačiau rimtų argumentų nebuvo įžvelgiama. Dabar ir Seimas, ir Vyriausybė ta linkme eina. Manau, kad atėjo laikas šį žingsnį žengti", – poziciją išsakė Klaipėdos rajono meras.

 

Naujienų portalas mano-gargzdai.lt teiraujasi skaitytojų nuomonės:

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

2 komentarai

  • Nesamone,viena,tam reikalingos nemazos lesos,kuri laika valdinikai dirbs bereikalingus darbus.Gi svarbaiusia -mazinti biurokratu ir kavu gereju skaiciu.Realiausias kelias-sujungti Klaipedos ir rajono savivaldybes,daugiau realios valdziosduoti seniunijoms

    Pranešti Algimantas Penktadienis, 2018 kovo 16 23:43 Komentaro nuoroda
  • nesutinku

    Pranešti Jonata Penktadienis, 2018 kovo 16 15:11 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 586 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,