Mano Gargždai



„Kranto“ moksleiviai tyrė, kiek cukraus yra gaiviuosiuose gėrimuose

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Vidos Jaseckienės nuotr. Vidos Jaseckienės nuotr.

     „Sveikata – brangiausias mūsų turtas“ – tokį posakį mes girdime labai dažnai. Tik ar susimąstome apie savo sveikatą, kol dar nesergame? Ar pagalvojame, kaip reikėtų maitintis, kad mūsų sveikata būtų gera? Su tokiomis mintimis mes, 8b klasės mokiniai, rinkomės į netradicinę veiklą, kurioje tyrėme mėgstamiausius gėrimus.

 

     Penktadienį mokyklos aktų salėje vyko integruota pamoka „Cukrus gėrimuose“, kurios pagrindinis tikslas – sužinoti cukraus ir kilokalorijų kiekį gėrimuose, paruošti stendą ir pristatyti visai mokyklos bendruomenei. Su gamtos mokslų mokytojomis V. Jaseckiene ir I. Tulabiene skaičiavome, matavome ir svėrėme, su S. Brazauskiene aiškinomės rekomenduojamas ir maksimalias cukraus paros normas. Sužinojome, kad cukraus nedidelis kiekis mūsų organizmui yra naudingas, bet perteklius atneša labai daug žalos.

     Iš gėrimų etikečių sužinojome cukraus masę ir energinę vertę. Apskaičiavę, koks realus kiekis cukraus yra atitinkamame gėrime, mes pasvėrėme ir supylėme į maišelius. Nustatėme, kad daugiausiai cukraus yra energiniuose ir kolos gėrimuose, ypač – „Just cola“. Surinktą informaciją ir gautus rezultatus surašėme ant stendo, kuriuo aktyviai domisi mūsų mokyklos bendruomenė ir svečiai.

   Baigę darbą padarėme išvadą, kad vietoj gaiviųjų gėrimų reikia gerti vandenį ir mažinti cukraus kiekį pasirenkant mažiau jo turinčius maisto produktus. Tokius siūlymus dažnai girdime ir iš Sveikatos apsaugos ministerijos.

 

Renginio akimirkos – Vidos Jaseckienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 154 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,