Mano Gargždai



Stalo teniso varžybose – Dovilų moksleivių pergalės (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Sausio 24 dieną Klaipėdos rajono savivaldybės sporto centro salėje rinkosi bendrojo ugdymo mokyklų stalo teniso komandos. Prie stalų susikovė 5 vaikinų ir 3 merginų komandos. Kiekvieną ekipą sudarė po tris dalyvius ir po vieną atsarginį žaidėją. Buvo kovojama ratų sistema, visoms komandoms po kartą susitinkant tarpusavyje.

 

Tiek tarp merginų, tiek tarp vaikinų nepralenkiami buvo Dovilų pagrindinės mokyklos stalo tenisininkai, vadovaujami kūno kultūros mokytojo Arūno Šimkevičiaus. Pagrindinis merginų komandų mačas vyko tarp Dovilų ir Judrėnų, kur nugalėtojos buvo išaiškintos atkaklioje kovoje po 5 setų – rezultatu 3:2 nugalėjo doviliškės. „Kranto“ pagrindinės mokyklos moksleivės, tądien rungtyniavusios be savo lyderės Marijos Mikalauskytės, buvo nepajėgios konkuruoti su varžovėmis, tad jos pralaimėjo abu mačus ir tenkinosi trečiąja vieta.

Tarp vaikinų komandų kova dėl prizinių vietų buvo labai įnirtinga. Dovilų pagrindinei mokyklai varžybose atstovavo dvi vaikinų komandos ir abi kovojo dėl aukštų vietų. Jiems iššūkį metė gerai subalansuota Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos komanda. Iš pradžių vyko mačas tarp abiejų Dovilų ekipų. Rezultatu 3:1 nugalėjo pirmoji komanda. Tačiau po to, kai labai atkaklioje kovoje „Krantas“ rezultatu 3:2 įveikė Dovilų pirmąją komandą, atrodė, kad jie ir bus šių metų nugalėtojai. Deja, priešpaskutiniame ture „krantiečiai“ sulaukė rimto Dovilų antrosios komandos pasipriešinimo.

Šis mačas, kurį rezultatu 3:2 laimėjo Dovilų antroji komanda, sujaukė visą turnyrinę lentelę. Į pirmąją vietą vėl iššoko Dovilų pirmoji komanda. „Krantas“ – antri, Dovilų antroji komanda – treti. Tokią rikiuotę dar kartą galėjo sujaukti paskutinis varžybų mačas tarp Judrėnų ir Dovilų antrosios komandos. Tereikėjo, kad pergalę pasiektų judrėniškiai – ir vėl į pirmąją vietą būtų pakilęs „Krantas“. Bet nugalėjo doviliškiai ir komandinėje rikiuotėje visi trys prizininkai taip ir liko, kaip paminėta aukščiau.

Ketvirtos vietos likimas buvo sprendžiamas mače tarp Lapių ir Judrėnų. Abi šios komandos nors ir atkakliai priešinosi, tačiau pralaimėjo visiems trims lyderiams. Jų tarpusavio mačas buvo labai atkaklus. Be savo lyderio Roko Rapalavičiaus kovoję judrėniškiai visgi sugebėjo palaužti principingus lapiškius rezultatu 3:2. Tad jie – ketvirti. Lapių pagrindinės mokyklos komandai liko tenkintis penktąja vieta.

Nugalėtojų komandas sudarė: Dovilų pagrindinės mokyklos merginų – Deimantė Jakaitytė (kapitonė), Ineta Petrauskaitė, Viktorija Tverijonaitė ir Brilita Jurevičiūtė. Vaikinų – Airidas Skirsgilas (kapitonas), Kęstutis Staponas ir Laimonas Baškys.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,