Logo
 Spausdinti šį puslapį

Krepšininkai iškovojo dvi sunkias pergales

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
R. Lukošiūtės nuotr. R. Lukošiūtės nuotr.

Savaitgalį vykusiose Regionų krepšinio lygos A diviziono varžybose „Gargždų SC“ krepšininkai iškovojo dvi sunkias pergales.

 

Penktadienį gargždiškių laukė dvikova su rimčiausiu šio sezono varžovu – Kauno rajono „Omega“. Pastaroji komanda vienintelė šiame sezone buvo įveikusi „Gargždų SC“ krepšininkus. Tą kartą Kauno rajone vykusiose varžybose „Omega“ krepšininkai šventė pergalę rezultatu 75:74.

Šios varžybos, kaip ir prieš tai vykusi šių komandų akistata, vyko labai atkakliai. Didžiąją rungtynių dalį nežymią iniciatyvą savo rankose turėjo „Omega“, tačiau gargždiškiai neleido varžovams įgyti apčiuopiamo pranašumo  ir nuolat alsavo varžovams į nugarą.  

Rungtynėms einant į pabaigą, prasidėjo tikras nervų karas. Iki varžybų pabaigos likus žaisti 10 sekundžių,  po Vaidoto Pečiuko taiklaus dvitaškio, Gargždų komanda įgijo vieno taško pranašumą. Paskutinę ataką rengę svečiai nesugebėjo tinkamai jos užbaigti ir rungtynės baigėsi 68:67 (14:26; 22:10; 16:19; 16:12) „Gargždų SC“ komandos pergale.   

Gargždiškius į priekį šiose varžybose vedė žaidžiantis komandos treneris Simonas Serapinas, kuris pelnė 17 taškų, atkovojo 14 kamuolių bei surinko 24 naudingumo balus. 18 taškų prie pergalės pridėjo Vidotas Pečiukas.

Kitą dieną Gargždų krepšininkai vyko į Klaipėdą, kur susitiko su Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda. Nors Klaipėdos LCC krepšininkai šiuo metu užima 12 vietą turnyrinėje lentelėje, bet Gargždų komandai tai lengvos kovos nežadėjo.

 Emociškai prieš tai dieną išsikrovusiems gargždiškiams nelengva buvo kovoti su varžybų šeimininkais. Agresyviai ir gerai savo namų arenoje žaidžiantys priešininkai visas varžybas atkakliai priešinosi, o vienu metu buvo įgiję 8 taškų pranašumą. Tačiau varžybų pabaigoje mūsiškiai surengė  kelias sėkmingas atakas ir, pataikę keletą tolimų metimų, atlaikė klaipėdiečių šturmą bei iškovojo pergalę rezultatu 78:75 (18:23; 25:13; 6:21; 26:21). Tai buvo 16-ta iš eilės iškovota gargždiškių pergalė čempionate.

 Rezultatyviausiai Gargždų komandoje rungtyniavo 17 taškų pelnęs Arvydas Kačinas, 10 taškų – Vaidoto Pečiuko sąskaitoje, po 9 taškus pridėjo Rokas Šimkevičius ir Aidas Viršilas.

Kitą savaitgalį „Gargždų SC" komandos laukia vienos varžybos. Šeštadienį, 16.00 val., Gargžduose, mūsiškiai susitiks su Trakų krepšininkais.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,