Mano Gargždai



Ar turime sąlygas sportuoti?

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Įgyvendinant projektą „Judrėnų bendruomeninės ir viešosios infrastruktūros modernizavimas“ miestelyje įrengta riedutininkų aikštelė, paplūdimio tinklinio ir tinklinio aikštelės (bendra projekto vertė per 1 mln. 900 tūkst. litų). S.Gulbino nuotr. Įgyvendinant projektą „Judrėnų bendruomeninės ir viešosios infrastruktūros modernizavimas“ miestelyje įrengta riedutininkų aikštelė, paplūdimio tinklinio ir tinklinio aikštelės (bendra projekto vertė per 1 mln. 900 tūkst. litų). S.Gulbino nuotr.

Apie sporto infrastruktūrą, įgyvendintus šios srities projektus ir ateities planus kalbamės su Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikiene.

 

Ar sporto infrastruktūrai rajone yra skiriama užtektinai dėmesio? Kiek tolygiai tas dėmesys, žinoma, ir finansavimas, įgyvendinami projektai pasiskirsto rajone?

Pastaraisiais metais vykdyti ir įgyvendinti sporto infrastruktūros gerinimo projektai – gana akivaizdus įrodymas, kad stengiamasi atnaujinti viso rajono sporto infrastruktūrą: 2011 m. įrengtos dirbtinės dangos krepšinio aikštelės prie Dovilų, Vėžaičių pagrindinių ir Endriejavo vidurinės mokyklų (bendra projekto vertė – beveik 263 tūkst. litų), 2012 m. vykdytos Priekulės sporto salės rekonstrukcijos vertė – per 900 tūkst. litų, Gargždų sporto salės išorinių atitvarų modernizavimui (projektas baigtas 2013 m.) skirta daugiau kaip 400 tūkst. litų. Įgyvendinant projektą „Judrėnų bendruomeninės ir viešosios infrastruktūros modernizavimas“ miestelyje įrengta riedutininkų aikštelė, paplūdimio tinklinio ir tinklinio aikštelės (bendra projekto vertė per 1 mln. 900 tūkst. litų).

 

Kas bus daroma toliau?

Jau gautas žodinis pritarimas iš Kūno kultūros ir sporto departamento, kad bus skirta lėšų dviejų universalios dirbtinės dangos futbolo aikštelių Priekulėje ir Veiviržėnuose modernizavimui. Šių veiklų įgyvendinimui Klaipėdos rajono savivaldybės biudžete yra numatyta skirti 60 tūkst. litų, likusią projektų įgyvendinimo lėšų dalį skirtų Kūno kultūros ir sporto departamentas.

Taip pat šiuo metu Klaipėdos rajono savivaldybė rengiasi įgyvendinti dar vieną bendrą su Kūno kultūros ir sporto departamentu investicinį projektą „Gargždų „Minijos“ progimnazijos sporto aikštyno modernizavimas“. Bendra projekto vertė − 325 tūkst. litų (163 tūkst. litų skiria Kūno kultūros ir sporto departamentas, 162 tūkst. litų – Klaipėdos rajono savivaldybė).  Projektas numato modulinių buitinių ir sanitarinių patalpų (skirtų sportuojančių vaikų ir trenerių persirengimui) įsigijimą ir jų prijungimą prie inžinerinių tinklų bei apšvietimo sistemos įrengimą Gargždų „Minijos“ progimnazijos aikštyne.  

 

Daug galimybių gerinti sporto infrastruktūrą yra ir per vietos veiklos grupės projektus. Ką sportuojančių savo narių labui nuveikė bendruomenės?

Klaipėdos rajono vietos veiklos grupė „Pajūrio kraštas“ sėkmingai įgyvendina projektus, kurių metu numatytos sporto ir kūno kultūros infrastruktūros gerinimo veiklos: Endriejavo bendruomenė įsirengė Endriejavo parke 5 lauko treniruoklius, Agluonėnų bendruomenė − riedutininkų aikštelę, Tilvikų bendruomenė − sporto aikštelę, Jakų bendruomenė įsirengė lauko treniruoklius bei lauko teniso ir futbolo aikšteles. Kretingalės bendruomenė  baigia įrengti daugiafunkcią sporto aikštelę, Lapių bendruomenės centras – slidinėjimo trasą Utrių kaime.

Primintina, kad VBT (vietos bendruomenių taryboms) iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšų (bendra pernai skirta suma rajonui − 112 tūkst. litų, seniūnijoms paskirstoma pagal gyventojų skaičių) yra galimybė skirti viešajai infrastruktūrai (taip pat ir sporto) gerinti.

 

Ko norėtumėte palinkėti rajono gyventojams, dar vis laukiantiems naujų sporto aikštelių, geresnių sąlygų sportuoti ir neseniai įsikūrusiai sporto klubų asociacijai?

Visų pirma – domėtis Savivaldybės svarstomais ir priimamais sprendimais, susijusiais su sporto infrastruktūros gerinimu ir kitais sporto rėmimo klausimais, teikti siūlymus, dalyvauti juos svarstant. Bendruomenėms – ir toliau sėkmingai teikti ir įgyvendinti projektus, jei reikia, ieškoti rėmėjų, o svarbiausia – kuo daugiau ir masiškiau sportuoti – tuomet tiek respublikos, tiek ir vietos valdžia žinos, kad sporto infrastruktūrai gerinti reikia skirti dar daugiau dėmesio ir lėšų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 378 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,