Logo
 Spausdinti šį puslapį

Veiviržėnų gimnazijoje – „Gerojo lašelio“ diena (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijos nuotr. Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijos nuotr.

Sausio 24 diena Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje prasidėjo kitaip nei įprasta. Ateinančius į gimnaziją pasitiko Ovidijaus Blažiūno gitaros akordai ir mokyklos prezidentūros narių dainos. Dar gitara skambino Julius Poška, o akordeonu džiugino Kristijonas Ruškys.

 

Vaikinams nuostabiais balsais pritarė Luka Švabaitė, Lijana Judeikytė ir Neda Gaudutytė. Paklausite, kuo ši diena ypatinga? Gimnazijos bendruomenė dalyvavo Lietuvos moksleivių sąjungos ir Lietuvos vaikų vėžio asociacijos „Paguoda“ organizuotoje „Gerojo lašelio“ akcijoje, kuri skirta atkreipti dėmesį į vėžiu sergančius vaikus.

Šią dieną į gimnaziją rinkomės pasipuošę žalios spalvos rūbais ir aksesuarais, nes akcijos iniciatorių logotipas yra mažas žmogeliukas žaliame lašelyje. Labiausiai „pažaliavę” buvo pirmokėliai. Ačiū jiems už entuziazmą.

Kiekvienos klasės mokiniai paruošė trumpus pasirodymus. Per pertraukas skambėjo muzikiniai numeriai, o mes tuo metu galėjome aukoti. Mokiniai sergantiems linkėjo stiprybės, ištvermės, kantrybės ir, žinoma, greit pasveikti. Visi linkėjimai nufilmuoti. Iš jų bus sukurtas filmukas ir nusiųstas sergantiems vaikams. Kai kurie moksleiviai parašė laiškus ir pašnibždomis kalbėjo, kad lauks atsakymo. Tai dar labiau mus, organizatorius, sujaudino ir įpareigojo.

Gimnazijos direktorė Laima Navickienė džiaugėsi, kad jos vadovaujamoje gimnazijoje mokosi gerumu ir kilnumu trykštantys mokiniai. Vienuoliktokė Evelina garsiai samprotavo: „Nieko panašaus mūsų gimnazijoje nėra buvę, ši diena ypatinga, neįprasta ir labai prasminga.“

Prie šios akcijos prisijungė ir kai kurie Veiviržėnų miestelio gyventojai, seniūnijos ir kultūros centro darbuotojai. Esame labai dėkingi, kad neliko abejingų.

Tikime, kad mūsų gerumo lašeliai padės likimo nuskriaustiems vaikams. Reikia gyventi prasmingai ir padėti kitiems. Juk mes nežinome, o gal tokios pagalbos prireiks ir mums.

 

Akcijos akimirkos – gimnazijos nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,