Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybės įstaigų šildymui kasmet skiriama beveik 1 mln. eurų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Šaltuoju metų laiku Klaipėdos rajono savivaldybė turi užtikrinti, kad švietimo įstaigos, kultūros centrai, seniūnijos, bibliotekos, sveikatos priežiūros centrai ir kitos įstaigos būtų šildomos. Tam Savivaldybė iš biudžeto skiria beveik 1 mln. eurų.

 

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės, Klaipėdos rajono savivaldybės lėšomis šildomos 94 įstaigos: „Savivaldybės įstaigos šildomos tiek centralizuotai, tiek malkomis ar akmens anglimis. Iš viso centralizuotas šildymas naudojamas 18 įstaigų, suskystintomis naftos dujomis šildoma 19 įstaigų, gamtinėmis dujomis – 7 įstaigos, granuliniu kuru – 11 įstaigų, akmens anglimis – 20 įstaigų, malkomis – 19 įstaigų“.

Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyriausiasis specialisto Vytauto Juozo Daukšo teigimu 2018 metais planuojama, kad šildymo išlaidos biudžetinėse įstaigose sieks daugiau nei 985 tūkst. eurų. Daugiausia lėšų reikės švietimo įstaigoms šildyti – 693,4 tūkst. eurų, bibliotekoms, globos namams, sveikatos priežiūros centrams, gaisrinėms ir kitoms įstaigoms – 200 tūkst. eurų, kultūros centrams reikės daugiau nei 51 tūkst. eurų, seniūnijoms – 40,8 tūkst. eurų.

Vicemerė Rūta Cirtautaitė akcentuoja, kad lėšų šildymui būtų galima išleisti ir mažiau, jei pavyktų renovuoti visus pastatus: „Savivaldybė pagal galimybes renovuoja, modernizuoja pastatus ir tai leidžia sutaupyti lėšų, skirtų šildymui, bet ir nerenovuotų įstaigų vadovai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad lėšas reikia taupyti, nešildyti lauko, atsižvelgti į oro sąlygas. Kartais tenka lankytis įstaigose, kuriose šildoma taip, kad dėl per didelės šilumos tenka atsidaryti langus. Šildymą reikėtų reguliuoti atsakingai, tuomet sutaupytas lėšas bus galima skirti kitoms, taip pat svarbioms, reikmėms. Žinoma, mažiausiai šilumos sunaudoja renovuotos savivaldybės įstaigos: Gargždų lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“, Gargždų „Minijos‘ progimnazija, Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla. Daugiausia šilumos sunaudoja nerenovuotos įstaigos: Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija, Priekulės seniūnijos pastatas. Pastatų renovacija, šildymo sistemų modernizavimas ne tik pagerintų pastatų būklę, šildymo kokybę, bet ir leistų sutaupytas lėšas panaudoti kitiems svarbiems darbams“.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,