Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kelių policija prašo pėsčiųjų ir vairuotojų budrumo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnyba įspėja apie pastaruoju metu padažnėjusius eismo įvykius, susijusius su blogu matomumu. Eismo sąlygos žiemos metu visada sudėtingos, o lyjant, sningant, pučiant stipriam vėjui, net jei asfaltas ir nedengiamas ledo, tampa dar sunkesnėmis.

 

Pastebėti, išgirsti automobilius pėstiesiems trukdo gobtuvai, kepurės, ausinukai ir kiti panašūs daiktai. Tačiau Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika akcentuoja ir primygtinai prašo pėsčiuosius tamsoje turėti bei dėvėti atšvaitą.

„Nors Kelių eismo taisyklės nenumato to, kad apšviestose miesto gatvėse būtina segėti atšvaitus, jie žymiai pagerina situaciją ir saugo žmogų labiau nei bet kas kita“, – sako jis.

Vairuotojams pastebėti pėsčiųjų dažnai neleidžia juos akinantys priešpriešoje atvažiuojančių automobilių žibintai, aprasoję ar apšalę automobilių stiklai. Ypač sudėtinga pastebėti žmones tamsoje yra atbulomis vairuojantiesiems. Tokių mašinų pėstieji turėtų ypatingai saugotis.

Žinoma, ir abejų dalyvių kultūros stoka išprovokuoja eismo įvykius. Pėsčiasis turėtų žengti į gatvę tik gerai apsižvalgęs, įsitikinęs, kad automobilis sustos jį praleisti. Jis turi prisiminti apie neišvengiamą transporto priemonės stabdymo kelią ir apie tai, kad pats yra pažeidžiamiausias. Vairuotojas, matydamas žmogų prie perėjos, bet kuriuo atveju jau iš tolo turėtų mažinti greitį.

„Kai nebeliks tendencijos nepaisyti 9-ojo Kelių eismo taisyklių punkto apie eismo dalyvių tarpusavio pagarbos būtinumą, eismo įvykių, o ypač atsitinkančių tamsoje, tikėtina, turėsime mažiau“, – reziumuoja Kelių policijos tarnybos vadovas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,