Mano Gargždai



„Tėvų akademija“ kviečia į pozityvios tėvystės grupes

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Š. Petruškevičienės nuotr. Š. Petruškevičienės nuotr.

Kaip susikalbėti su vaiku? Kaip auginti vaikus be „beržinės košės“ ir suvaldyti „ožiukus“? Kaip užauginti savimi pasitikintį ir aukštos savivertės žmogų? Tokie klausimai kyla daugumai tėvų, tačiau dažnai atsakymą rasti nėra lengva.

 

Klaipėdos rajone nuo rugpjūčio mėnesio prasidėjo ES finansuojamas projektas „Kompleksinės paslaugos šeimai“, kurį įgyvendina VšĮ Dovilų socialinių iniciatyvų centras bei Klaipėdos rajono paramos šeimai centras. Projekto metu, susiduriantys su psichologiniais sunkumais, gali nemokamai lankytis pas psichologą ir gauti net 20 psichologo konsultacijų. Tėvai, norintys daugiau sužinoti apie vaikų auklėjimą arba susiduriantys su auklėjimo sunkumais, kviečiami dalyvauti „Tėvų akademijos“ veikloje, paskaitose bei pozityvios tėvystės grupėse.

 

Kodėl verta dalyvauti pozityvios tėvystės grupės užsiėmimuose? Ir kuo grupės veikla skiriasi nuo įprastų paskaitų?

Pozityvios tėvystės grupėje, skirtingai nei paskaitose, dalyvauja tie patys žmonės. Į vieną grupę registruojame  10–12 žmonių. Grupė renkasi vieną kartą per savaitę patogiu tėvams laiku po darbo valandų. Iš viso grupė renkasi 10 kartų. Vienas užsiėmimas trunka iki 2 valandų. Grupės veiklą moderuoja ir jai vadovauja profesionali psichologė. Rinktis į šią grupę verta tiems, kurie tikrai nori gilinti savo žinias ir gali skirti laiko savišvietai. Susitikimų metu tėvai ne tik dalinasi savo patirtimi, sudėtingomis situacijomis auklėjant vaikus, bet ir gauna psichologo patarimus. Iki šiol Gargžduose ir Vėžaičiuose vyko 4 pozityvios tėvystės grupės, kuriose dalyvavo 50 tėvų. 

 

Kur ir kada vyks tėvų grupės?

Šiuo metu galima registruotis į tėvų grupes, kurios vyks Gargžduose (nuo vasario 12 d. ir nuo balandžio 16 d.), Vėžaičiuose (nuo vasario 6 d.), Doviluose (nuo vasario 6 d.), Priekulėje (nuo balandžio 17 d.) ir Kretingalėje (nuo balandžio 17 d.). Gargžduose grupės užsiėmimus ves psichologė Aurelija Ananjevaitė, Vėžaičiuose, Priekulėje – psichologė Sandra Anuškevičienė, Doviluose, Kretingalėje – psichologė Sonata Vizgaudienė. Dalyvių registracija ir išsamesnė informacija telefonu 8 608 65 854, arba el. paštu . Taip pat galima registruotis nemokamoms psichologo konsultacijoms Gargžduose.

Daugiau informacijos apie projekto veiklas galima rasti projekto „Facebook“ paskyroje „Kompleksinės paslaugos šeimai Klaipėdos rajone“.

                                                               

Tėvų, dalyvavusių pozityvios tėvystės grupėse, atsiliepimai:

„Man labai patiko mokymai. Viskas buvo super! Labai daug sužinojau, išmokau. Manau, kad visa tai padės auklėti vaikus teisingai. Šie užsiėmimai, ko gero, naudingiausia, ką esu gavusi vaikų auklėjimo tema.“

 

„Man patiko nuoširdus bendravimas, paprastumas. Grupės mokymuose atsakė į man rūpimus klausimus. Taip pat patiko, kad buvo galima išgirsti ne tik psichologės teoriją, bet ir kitų mamų situacijas, kurios pasitaikė jų šeimose. Buvau išklausyta. Buvo galima pasisemti patirties.“

 

„Esu patenkinta šiais kursais, išmokau, kaip išsakyti emocijas be pykčio. Patiko praktiniai užsiėmimai, kuriuos atlikome grupelėmis. Grupės užsiėmimuose įgyta patirtis padės auginti vaiką visai kitaip – nešaukiant ir nemušant.“

 

„Grupės metu išgirdau kitų gyvenimiškas situacijas, su kuriomis aš taip pat susiduriu. Supratau, kad su tomis pačiomis problemomis susiduriu ne viena. Likau suprasta!“ ( Raminta, 26 m.)

 

„Šioje grupėje buvo verta dalyvauti dėl geros kompanijos, gautų patarimų, geresnio vaiko pažinimo ir dar gilesnių santykių tiek su vaiku, tiek su vyru.“ (Sandra, 26 m.)

 

„Džiugu, kad šis projektas atsirado mūsų mieste ir dar – nemokamai. Surasta šauni lektorė. Taip pat plečiasi visuomenės supratimas, kad pagalbos reikia ieškoti ir tai nėra nejauku ar gėda. Būtent grupės dėka supratau, kad daug įmanoma padaryti veikiant ir nestovint vietoje.“ (Raimonda 39 m.)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 405 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,