Logo
 Spausdinti šį puslapį

Mobilūs jaunimo darbuotojai lankysis trijose rajono gyvenvietėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Nuo vasario 5 d. Gargždų atviras jaunimo centras pradeda vystyti naują darbo su jaunimu formą Klaipėdos rajone – mobilų darbą.

 

Šiuo metu Klaipėdos rajone neoficialiai atidarytos 10 atvirų jaunimo erdvių, tačiau, atsižvelgiant į Jaunimo reikalų departamento rekomendacijas, atviromis jaunimo erdvėmis negalima laikyti vietų, kuriose nėra įdarbintas jaunimo darbuotojas. Nutarta visas įsikūrusias jaunimo erdves laikyti jaunimo užimtumo tenkinimo vietomis, o ne atvira jaunimo erdve, kurioje turėtų būti užtikrinami atviro darbo su jaunimu principai.

Mobilus darbas su jaunimu – tai viena iš darbo su jaunimu formų, nukreipta į kiekvieną jauną žmogų ir sudaranti sąlygas dalyvauti veiklose, kurios vykdomos pagal jauno žmogaus poreikius jo gyvenamoje aplinkoje, kurioje nėra Atvirų jaunimo centrų ar erdvių.  Mobilūs darbuotojai vyksta į suderintas vietoves pagal numatytą grafiką ir numatytomis valandomis teikia paslaugas jaunimui.

Mobilūs jaunimo darbuotojai savo veikloje vadovaujasi šiais principais:

1. Ugdyti jaunuolių socialinius ir gyvenimo įgūdžius.

2. Kurti saugią, atvirą, neformalią, neįpareigojančią aplinką, į kurią jaunuolis gali ateiti, būti su draugais ir bendrauti su bendraamžiais.

3. Padėti jauniems žmonėms įsivardyti savo poreikius, jausmus, baimes, išmokti jas atpažinti, suvokti ir mokytis valdyti.

4. Įgalinti: padėti atrasti ir įvardyti jaunų žmonių resursus ir talentus.

5. Teikti pagalbą ir nukreipti: konsultuoti ir informuoti, padėti probleminėse situacijose.

6 Teikti individualaus darbo su jaunimu paslaugas.

7. Padėti jaunuoliams vystyti vietines iniciatyvas, spręsti kasdienes problemas su kuriomis jie susiduria.

8. Patikimumas ir konfidencialumas – mobilių paslaugų pamatas.

Gargždų atviro jaunimo centro darbuotojai, atsižvelgdami į situaciją Klaipėdos rajone, nuo vasario 5 d. lankysis 3 skirtingose vietovėse.

 

Pirmadienį nuo 16 iki 20 val. jaunimo darbuotojai veiklą su jaunimu vykdys Veiviržėnuose, antradienį nuo 16 iki 20 val. – Priekulėje, trečiadienį nuo 16 iki 20 val. – Kvietiniuose.

 

„Ateityje tikimės nuvykti į kiekvieną seniūniją, ypatingą dėmesį skiriant vietovėms, kuriose yra mažiau laisvalaikio užimtumo galimybių jaunimui. Šiuo metu yra tik 1 jaunimo darbuotojo etatas darbui Klaipėdos rajono vietovėse, todėl negalime nuvykti į kitas labai reikalingas vietas., kur buriasi jaunimas ir laukia darbuotojo (Dauparai, Endriejavas, Dreverna, Girkaliai, Girininkai). Tikimės, kad ne tik jaunimas bet ir savivaldybės administracija pastebės ir įvertins mobilaus darbo reikalingumą ir skirs papildomai jaunimo darbuotojo etatą mobiliam darbui su jaunimu", – sako Gargždų atviro jaunimo centro direktorė Inesa Gaudutytė.

 

Susitikimai lauks:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,