Logo
 Spausdinti šį puslapį

Veiksmas, kurį privalu atlikti teikiant prašymą gauti statybą leidžiantį dokumentą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) primena, kad teikiant prašymą išduoti ypatingojo ar neypatingojo statinio statybą leidžiantį dokumentą (SLD), pagal statybos techninio reglamento STR 1.04.04:2017 „Statinio projektavimas, projekto ekspertizė“ 8 priedo 5.6.17 papunktį, kartu su kitais būtinais dokumentais į informacinę sistemą „Infostatyba“ privaloma įkelti ir statinio brėžinį (1994 metų Lietuvos koordinačių sistemoje įrašyti projektuojamų ypatingų ir neypatingų statinių kontūrų charakteringi taškai (shp arba dwg formatu), sudarantys statinio kontūro sudarantys statinio kontūro poligoną (-us)). Verta atkreipti dėmesį, kad ši prievolė netaikoma teikiant prašymus dėl SLD išdavimo nesudėtingųjų statinių statybos atveju.

 

Įkeltas statinio brėžinys (GIS brėžinys) suteikia galimybę prašymus nagrinėjančioms institucijoms patikrinti, ar projektuojamas statinys patenka į saugomą teritoriją. IS „Infostatyba“ kaupiama informacija taip pat naudojama planuojant ir organizuojant statybos valstybinę priežiūrą. Ateityje statinių brėžiniai žemėlapio pavidalu bus vieši bei pasiekiami visiems prie išorinės svetainės www.planuojustatyti.lt prisijungusiems asmenims.

Svarbu žinoti, kad į sistemą reikia įkelti shp arba dwg formato brėžinio failą, dwg faile negali būti pateikiami keli brėžinių lapai, o statinių kontūrų charakteringi taškai privalo būti pateikti viename brėžinyje.  Kad būtų tinkamai nurodytos statomo statinio koordinatės, turi būti naudojama LKS-94 koordinačių sistema. Atkreipiamas dėmesys, jog koordinates privalu nurodyti korektiškai, t. y. objekto koordinatės brėžinyje negali būti nurodytos už Lietuvos Respublikos teritorijos ribų. Kadangi informacinė sistema neatskiria, kur yra statomas statinys, o kur perteklinė, ne statomo objekto, informacija, rengiamame GIS brėžinyje neturėtų būti pateikiami sudėtingi inžineriniai brėžiniai su sklypų planais, želdinių duomenimis, statinių įrenginiais, skersinias pjūviais, komunikacijomis statinio viduje, tvirtinimo / suderinimo lentelėmis ir pan.

Kilus klausimams, konsultacijos galima kreiptis į VTPSI specialistus bendruoju konsultacijų telefonu (8 5)  207 3333.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,