Mano Gargždai



Pensijų sistemos tobulinimui – Europos Komisijos ekspertinės žinios

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Vykdant Europos Komisijos paramos struktūrinėms reformoms projektą, užsienio ekspertai analizuos Lietuvos situaciją ir pateiks įžvalgas, ką reikėtų keisti valstybinių pensijų srityje bei kaip paskatinti profesinių pensijų kaupimą.

 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje organizuoto seminaro metu danų ekspertas Ole Beier Sørensen pristatė Danijos ir Švedijos profesinių pensijų kaupimo sistemas bei pateikė įžvalgas apie tai, ko Lietuva galėtų pasimokyti iš šių šalių, tvarkydama savo pensijų sistemą. Kalbėdamas apie tai, į ką Lietuva galėtų atsižvelgti vykdydama pokyčius, ekspertas akcentavo, kad reformos yra sėkmingos tik tuomet, kai jos yra grindžiamos išsamia analize ir gerai išdiskutuotos.

Padedami Europos Komisijos, ypač jos atstovo Marc Vothknecht, ministerijos specialistai seminaro metu galėjo detaliau susipažinti su tuo, kaip Danija ir Švedija įgyvendino svarbias pensijų sistemų reformas.

Šiandien Ole Beier Sørensen taip pat susitiko su socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu. Kaip susitikimo metu akcentavo Danijos ekspertas, kiekviena pensijų sistema turi būti aiški ir suprantama žmonėms.

„Taip pat imantis pertvarkų svarbiau ne greitis, o sprendimų kokybė“, – sakė jis.

Vienas iš Lietuvos Respublikos Vyriausybės numatytų darbų yra pokyčiai valstybinių pensijų srityje ir profesinių pensijų sistemos skatinimas. Kartu atvykę ekspertai Lauri Leppik ir Axel Pedersen padės atlikti valstybinių pensijų išmokų įvertinimą ir analizę. Projektas, kurio metu atliekama analizė, finansuojamas Europos Komisijos lėšomis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 311 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,