Mano Gargždai



90-metį švenčia Girininkų kaimo gyventoja Marijona Mažonienė

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Antradienį Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Dovilų seniūnijos seniūnė Nijolė Ilginienė ir Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja Jolanta Papievienė pasveikino Girininkų kaimo gyventoją Marijoną Mažonienę, švenčiančią 90-ąjį gimtadienį.

 

Marijona augo Šiūpariuose su trimis seserimis ir broliu (dar trys mirė maži) Andriejaus ir Marijonos Mizgirių šeimoje, kurie buvo ištremti šešeriems metams į Sibirą, nepaisant to, kad žemės beveik neturėjo. Tą dieną jaunoji Mizgirių duktė buvo pasislėpusi, nes gavo žinią, kad gali būti išvežti. Marijonai buvo 21-eri ir ji prisiglaudė pas tėvo seseris, kurioms senatvėje buvo didelė pagalbininkė. Visą gyvenimą Marijona liko labai pamaldi ir geros širdies. Kolūkyje dirbo fermoje melžėja. Jau 25 metai, kai našlauja, tačiau jos kasdienybę ir dabar skaidrina 3 vaikai, 7 anūkai ir du proanūkiai.

Marijoną atsakingai prižiūri dukra Regina Butkienė kartu su savo dukra – Marijonos mylima anūke Ieva. Ir Ieva ne mažiau myli savo močiutę – jai labai praverčia specialybė, − baigusi ergoterapiją ji dirba su neįgaliaisiais. Noras padėti kitiems – kitokiems, likimo nuskriaustiems žmonėms − persidavė Marijonos anūkei.

„Mano mama gavo ilgą amžių už savo gerus darbus, už tai, kad kitiems visada prašė Dievo pagalbos ir palaimos, − dažnai ir pėsčiomis nueidavusi į Gargždų bažnyčią“, − pasakoja apie savo mamą Regina, nes pati senolė jau sunkiai kalba, nors dar daug atsimena iš senų laikų.

Regina dirba Klaipėdoje, todėl dieną pagelbėti savo mamai kviečiasi kaimynę.

Visi Marijonos vaikai ir anūkai myli Lietuvą ir yra atradę savo vietą Tėvynėje. Viena anūkė – Užsienio reikalų ministerijos darbuotoja, yra dirbusi ir Briuselyje, Europos Sąjungos institucijose.

Baltas sniegas ir nušvitusi skaisti saulė taip pat tarsi pasveikino garbingo amžiaus sulaukusią Marijoną Mažonienę.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 145 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,