Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos regionas pristatytas vienoje didžiausių pasaulyje buriuotojų parodoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos regioną pristatė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė (dešinėje) ir Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro filialo J. Gižo etnografinėje sodyboje vadovė Laura Martinkienė (kairėje). Dalyvių nuotr. Klaipėdos regioną pristatė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė (dešinėje) ir Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro filialo J. Gižo etnografinėje sodyboje vadovė Laura Martinkienė (kairėje). Dalyvių nuotr.

Sausio 20−28 dienomis Diuseldorfe, Vokietijoje, vyko tradicinė tarptautinė ir didžiausia pasaulyje buriuotojų ir vandens sporto paroda „Boot2018“. Skaičiuojama, jog šiais metais parodoje apsilankė apie 247 tūkst. žmonių, o su plaukiojimu, buriavimu ar turizmu susijusias prekes ir paslaugas pristatė 1 923 parodos dalyviai iš 68 šalių. Parodoje kartu su Pietų Baltijos kranto rinkodaros projektu dalyvavo ir Klaipėdos regiono atstovai.

 

Projektas sujungia krantus

Pietų Baltijos krantas – Europos Sąjungos finansuojama rinkodaros iniciatyva, kuria siekiama skatinti buriavimą pietinėje Baltijos jūros dalyje, populiarinti turizmą ir uostus Pomeranijos (Vokietija), Vakarų Pomeranijos (Lenkija), Pomeranijos (Lenkija), Bornholmo (Danija), Kaliningrado (Rusija) ir Klaipėdos (Lietuva) regionuose. Projektas įgyvendinamas nuo 2016 m. ir apima įvairias viešinimo veiklas – leidžiami uostų gidai, regionų žurnalas, dalyvaujama parodose. Parodoje „Boot2018“ pristatyta ir šių metų vasarą trečią kartą projekto rėmuose vyksianti buriuotojų regata Gdanskas−Kaliningradas−Klaipėda, kurioje dalyvauti kviečiami buriavimo entuziastai iš bet kurios šalies.

 

Parodoje – ir Klaipėdos regionas

Diuseldorfe vykusioje buriuotojų parodoje dalyvavo ir Pietų Baltijos kranto projekto partneriai. Pagrindinė projekto stendo idėja buvo ta, kad besidomintis žmogus, apsilankęs pagrindinėje ekspozicijoje, sužino bendrą informaciją apie projektą, uostus ir eidamas ratu aplink stendą aplanko kiekvieną projekte dalyvaujantį regioną, užduoda jam rūpimus klausimus.

Klaipėdos regioną (uostus, prieplaukas turinčias Klaipėdos ir Šilutės rajonų, Neringos ir Klaipėdos miesto savivaldybes) pristatė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė (projekto vadovė Klaipėdos regione) ir vyriausioji specialistė Evelina Valaitytė, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro filialo J. Gižo etnografinėje sodyboje vadovė Laura Martinkienė, VšĮ „Nidos uostas“ kapitonas Karolis Atkočaitis ir UAB „Smiltynės jachtų uosto operatorius“ direktorius Karolis Dobrovolskas.

Klaipėdos regionas visiems besidomintiems pristatytas ir bendroje renginių salėje. Taip pat projekto stende buvo organizuojama popietė, skirta pristatyti Klaipėdos regioną, uostus ir prieplaukas bei laivybos sąlygas Kuršių mariose norintiems sužinoti daugiau apie Pietų Baltijos kranto projektą ir Lietuvą.

 

Populiarus dėl istorijos ir įspūdingos gamtos

Klaipėdos regiono stendas parodoje sulaukė itin daug susidomėjimo. Didelė dalis į stendą užėjusių lankytojų, buriuotojų pasakojo, jog jau buvo lankęsi ar bent žinojo keletą faktų apie Klaipėdos regioną, Lietuvą. Jie taip pat norėjo sužinoti apie specifines buriavimo sąlygas Kuršių mariose, domėjosi apie lankytinas vietas ir turizmą Klaipėdos regione.

Nemažai žmonių dalijosi ir savo patirtimi lankantis Lietuvoje – apie tai, kokius jausmus jiems sukėlė lankymasis vokiečių rašytojo Tomo Mano vasarnamyje Nidoje, kokį įspūdį jiems paliko Nidos smėlio kopos, vokiškosios architektūros elementus išsaugojęs Klaipėdos senamiestis, žvejų kaimai Šilutės rajone. Parodos lankytojus sudomino ir Klaipėdos rajone esantis senas žvejų kaimas Dreverna, kuriame yra Kuršmarių laivų statytojo Jono Gižo etnografinė sodyba-muziejus bei vėtrungėmis ir skulptūromis papuoštas Drevernos mažųjų laivų uostas.

9 dienas Vokietijoje vykusioje parodoje Pietų Baltijos kranto projektas, o ypač Klaipėdos regionas, sulaukė daug dėmesio ir lankytojų. Tikimasi, kad projektas padės atskleisti Klaipėdos regiono išskirtinumą, plėtoti laivybą regiono vandenyse bei ateityje daugės buriuotojų, atplaukiančių į Kuršių marias.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,