Mano Gargždai



Palanga į Stintų šventę kviečia ir pramogautojus, ir žvejus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Palanga intensyviai rengiasi jau kitą šeštadienį, vasario 17 d., vyksiančiai Stintų šventei, o žvejai – tradicinei šios šventės daliai – stintų meškeriojimo varžyboms Mero taurei laimėti.

 

Šiais metais Palanga į Stintų šventę kviečia vasario 17 d., šeštadienį. Kaip ir kasmet, stinta pakvips visa populiarioji J. Basanavičiaus gatvė – čia tiesiog lauke, smalsuolių akivaizdoje, bus verdama bei kepama stinta, bus galima įsigyti ir šviežios, rūkytos ar marinuotos šios šventės „kaltininkės“.

Nestigs Stintų šventėje ne tik žuvies, bet ir atrakcijų: Vytauto ir J. Basanavičiaus gatvėje šurmuliuos tautodailininkų bei kulinarinio paveldo meistrų kermošius, Jūratės ir Kastyčio skvere savo išmonę demonstruos geriausi grilio meistrai – vyks Lietuvos žuvies barbekiu čempionatas.

J. Basanavičiaus gatvėje bei Jūratės ir Kastyčio skvere skambės muzika, bus rengiamos atrakcijos vaikams bei žvejiškos rungtys suaugusiesiems.

O pradės Stintų šventę tradicinės stintų meškeriojimo varžybos nuo jūros tilto, kuriose dalyvauti gali visi norintieji, jei tik suburs dviejų žmonių komandą, pasirūpins tinkamomis meškerėmis bei užsiregistruos.

Kaip ir kasmet varžybos – komandinės (komandą sudaro 2 asmenys). Komanda žvejoja su dviem meškerėmis iki 5 kabliukų sistemėle (atsarginių meškerių skaičius neribojamas), masalą žvejai pasirenka savo nuožiūra. Varžybų startinio mokesčio nėra.

Registracijai internetu rašoma: komandos pavadinimas, komandos narių vardai, pavardės, amžius, miestas iš kur atvykstate. Registracijos duomenis siųsti el. paštu: .

Po duomenų išsiuntimo paros laikotarpyje gausite atsakymą: „Nei žvyno, nei uodegos“, ir tai reikš, kad registracija sėkminga, ir esate laukiami vasario 17d. nuo 8 val. iki 8.45 val. prie Palangos tilto, Jūratės ir Kastyčio skvere.

Visi žino, jog Palangos tiltas – ne guminis, tad komandų kiekis yra ribotas. Skubėkite registruotis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 627 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,