Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Vaivorykštėje“ – karjeros diena

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gintauto Našlėno nuotr. Gintauto Našlėno nuotr.

Kaip įprasta kiekvieną vasarį, taip ir šį, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksta Tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2018. Įjunk ateitį“. Tris dienas truksiančiame renginyje aukštosios ir profesinės mokyklos, su studijomis susijusios įstaigos savo stenduose ir 200 renginių mokiniams, jų tėvams, mokytojams suteiks informaciją, kuri padės apsispręsti, kur mokytis ir studijuoti, kaip planuoti savo karjerą.

 

Ugdymo karjeros koordinatorė Barbora Dotienė, bendradarbiaudama su klasių vadovais, paragino veikti. Didelė dalis „Vaivorykštės“ gimnazistų, lydimi savo klasės vadovų, mokytojų išvyko į Vilnių, o likusieji turiningai ir naudingai laiką leido gimnazijoje. Jie bendravo su Klaipėdos teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro vyriausiąja specialiste Gitana Butkute, UAB „Minė“ direktore, kavinės „Rūta: saldainiai ir kava“ savininke Valdone Gėdmine, karjeros konsultante Edita Mačiulske, kalbėjosi klasėse.

„Karjeros dienos užsiėmimai atvėrė realias galimybes. Specialistė tikrai įtikino, koks svarbus ir atsakingas yra pasirinkimas. Mane asmeniškai nuteikė galvoti kritiškai ir įvertinti, ko galima tikėtis iš savęs ar aplinkos. Taip pat įtikino, kad reikia domėtis norima sritimi, ką ir stengsiuosi daryti. Išties šitokio pobūdžio užsiėmimai yra naudingi mokyklose“, – sakė Ia moksleivis Antanas Butkus.

„Į paskaitą apie karjeros pasirinkimą atėjau nusiteikusi gana optimistiškai. Dėl specialybės pasirinkimo kilo nemažai klausimų, tad džiaugiuosi, kad bent dalį jų galėjau išbraukti iš sąrašo. Tai sunkus ir atsakomybės reikalaujantis pasirinkimas, turintis įtakos ateičiai. Naudinga žinoti, kaip atsakingai rinktis specialybę, kur studijuoti, kaip parašyti gyvenimo aprašymą ir kaip svarbu viską nuspręsti pačiam, nes būtent mes renkamės savo ateities darbą, kuriame praleisime didžiąją gyvenimo dalį. Po paskaitos pasijutau ramesnė, nes G. Butkutė patarė nuolat rinkti informaciją apie norimą karjeros kelią ir, kad kuo anksčiau tai pradedame daryti, tuo labiau suprantame, ko iš tiesų norime pasiekti gyvenime. Tikrai patariu vesti tokias paskaitas mokykloje, nes, mano nuomone, dauguma gimnazistų yra sutrikę ir nežino, ko nori“, – teigė gimnazistė Rugilė Žvirblytė.

 

G. Našlėno nuotr.

 

„Man ši diena, skirta netradiciniam ugdymuisi, labai patiko. Jau atėjau nusiteikusi labai gerai ir linksmai. Pirmoji paskaita taip neįsiminė, bet antroji – labai. Man buvo įdomu išgirsti, kaip galima sukurti savo verslą ir kaip reikia sunkiai stengtis siekti savo svajonės. Būtent šiandien supratau, kad norint įsidarbinti reikia paieškoti, kur trūksta žmonių ir, kai žinai, kur nori studijuoti, reikia surasti geras studijas. Aš manau, kad tokių dienų reikėtų kuo daugiau“, – sakė moksleivė Armanda Dumbrauskaitė.

Gimnazistas Matas Buivydas antrino moksleiviams: „Šiandieną aš buvau nusiteikęs labai gerai. Man patiko pirma paskaita, nes sužinojau daug naudingos informacijos apie stojimą į universitetus, kolegijas. Aš supratau, kokias klaidas daro kiti jaunuoliai, ir tikiuosi, kad pats to nedarysiu. Manau, kad tokių paskaitų reikėtų daugiau, nes jos yra labai naudingos. Tikiu, kad Karjeros dienos veiklos padėjo ne tik man, bet ir kitiems mokiniams.“

„Į gimnaziją, kur vyko netradicinio ugdymo renginiai, atėjau pasiklausyti paskaitų. Išgirdau ir sužinojau daug daugiau, nei tikėjausi. Norint pasirinkti tinkamą profesiją reikia galvoti ne apie tai, kur stoti, o kuo nori iš tiesų būti. Reikia galvoti apie savo būdo savybes, talentus ir ar pasirinkta profesija bus reikalinga ateityje. Paskaitos buvo naudingos, nes įgavau teorinių žinių, kaip pažinti save, kaip pasirinkti, o atradus, kas patinka – siekti užsibrėžto tikslo. Savijauta po paskaitų pasikeitė, ypač išklausius Valdonės Gėdminės karjeros istoriją, kad reikia savęs ieškoti tol, kol rasi tą darbą, kuris patinka. Manau, kad tokių paskaitų gimnazijoje tikrai reikia. Gimnazistai labiau pasitikės savo pasirinkimu, lengviau apsispręs, mažiau dvejos dėl suderinamumo tarp pomėgių ir pasirinktos studijų programos“, - teigė Charlotte Gedile Girgzdis.

 

Gintauto Našlėno nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,