Mano Gargždai



Žygio dalyvius vienijo meilė Gargždams ir patriotinė dvasia (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras praėjusį šeštadienį pakvietė savo bendruomenės narius – moksleivius, būrelių vadovus ir centro darbuotojus, tėvelius – į žygį-ekskursiją, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui pažymėti.

 

Apie 30 dalyvių, pasipuošę lietuviška atributika ir nešini Lietuvos vėliava, patraukė į žygį po Gargždus. Jo pradžia ant Kalniškės piliakalnio – itin patriotiška – susirinkusieji giedojo Lietuvos himną. Vėliau gidė Monika Vasylienė atskleidė daugybę faktų apie Gargždų miestą, jo istorijos vingrybes.

Nepaisydami spaudžiančio šaltuko, žygeiviai keliavo nuo piliakalnio, prie Gargždų akmens, vadinamosios „Anieliškės“ – buvusio dvaro palivarko, obelisko, nusileido senuoju bruko keliu.

Simboliškai prisimindami „Baltijos kelią“, visi ant tilto susikibo rankomis ir taip „sujungė“ du Minijos krantus. Ekskursija tęsėsi prie bažnyčios, vėliau – Žemaitės gatve, aplankytos senosios Gargždų kapinės, kur uždegta žvakelė ant partizanų vado Jono Vytauto Žemaičio mamos kapo.

Po 3,5 val. maratono laimingi ir pasikrovę naujos informacijos žygio dalyviai pasiekė galutinę stotelę – Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrą. Ten pasidžiaugė Lietuvos vėliavos spalvomis nušvitusiais pastato langais ir kitomis puošniomis dekoracijomis.

Gidė M. Vasylienė džiaugėsi itin smalsiais ekskursijos dalyviais, kurie atrado ir naujų faktų apie savo miestą.

„Visi labai aktyviai įsijungė. Pasirodo, sužinojo naujų dalykų net vyresnieji“, – smalsiais ekskursantais džiaugėsi gidė.

Patriotiškų ekskursijų netrūks ir visą šią savaitę. Ketvirtadienį gidė ją ves 100-ui „Minijos“ progimnazijos šeštokų ir jų tėveliams, mokytojams.

Visi gyventojai itin laukiami M. Vasylienės dovanojamoje ekskursijoje po Gargždus Vasario 16-ąją. Ekskursijos pradžia – 14.45 val. Trukmė – apie 2,5 val. (priklausys nuo oro ir Jūsų noro). Susitikimo vieta – Savivaldybės aikštė.

Kartu sklaidydami istorijos puslapius sužinosite, kuo miestas „kvėpavo“ 1918–1990 metais: kuris pastatas buvo skirtas „paslėpti“ bažnyčią; kokiais amatais apie 1960 m. namuose nebuvo galima užsiimti; kokie svarbūs visai Lietuvai asmenys gyveno ir lankėsi Gargžduose; kur anuomet buvo „Gargždų Šanchajus“; kokiomis kalbomis buvo kalbama; kokios buvo statybininkų „svajonės“ ir daug kitų įdomių bei pamirštų istorijų.

Ekskursijoje dalyvausiančių šeimų-porų laukia viktorina, o jos nugalėtojai bus apdovanoti. Nepamirškite, kad už lango žiema, todėl „apsiginkluokite“ šiluma (šilti rūbai ir batai, termosas arbatos), prisiminkite Lietuvos himną ir būtinai pasipuoškite kokia nors lietuviška atributika.

Būtina registracija el. paštu arba telefonu 8 601 17 297.

 

Žygio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 417 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,